Więcej klientów, mniejsze kolejki

Firma Hard - Ice opracowała nowy automat do lodów świderków

Więcej klientów, mniejsze kolejki

Lodziarze szykują się do sezonu sprzedażowego i rozpoczynają wiosenne porządki. Zapewne niektórzy z nich planują wymienić maszyny. Hard-Ice, polski producent automatów do lodów oferuje im nowy model do świderków - ESKIMO M18.

Już na pierwszy rzut oka widać, że to nowość na branżowym rynku, ponieważ automat ma zupełnie inną obudowę, smuklejszą, o bardziej stonowanej kolorystyce, z wygodniejszym i większym okienkiem wydającym. Na życzenie klienta może być wyposażony w uproszczony, dotykowy panel operatorski. Ale nie wygląd jest głównym atutem nowego modelu.

- Maszyna ta powstała z myślą o lodziarzach, prowadzących punkty, przed którymi latem ustawiają się niekończące się kolejki - mówi Paulina Czaplejewicz, opiekun nowego produktu firmy Hard-Ice. - Zastosowano tu najnowszy system „Multi-Point”, który w zdecydowany sposób zwiększył jej wydajność i polepszył konsystencję lodów. Znalazła się w niej również bardziej zaawansowana technologicznie sprężarka oraz elektroniczny system kontroli zmrożenia.  Innowacje te sprawiają, że model ten jest bezawaryjny i może pracować na wysokich obrotach latami.

Nowością konstrukcyjną jest też wprowadzenie nowych noży. Zastosowane świdry, od swego pierwowzoru różnią się nie tylko kształtem. Zwiększona wydajność i wzmocniony układ mrożenia wymusił konieczność zastosowania wytrzymalszych materiałów. Wysokiej jakości tworzywo, którego użyto do produkcji noży, powoduje, że konsystencja lodów jest jeszcze bardziej aksamitna, a koszty eksploatacyjne maszyny niższe. Energooszczędne są też nowoczesne silniki, w jakie wyposażony został nowy model. Wszystkie ruchome elementy są bardzo proste w montażu oraz myciu.

Automat może wytwarzać lody o dwóch smakach, albo ich mix. Występuje w dwóch wariantach chłodzenia: wodnym i powietrznym. Wymaga zasilania 380 V. Posiada wszystkie udogodnienia jakie mają inne maszyny Hard-Ice, a więc: wielozakresowe ustawianie twardości loda, licznik porcji, tryb pracy „noc”, funkcję „mycie” itd.

Do 30 kwietnia model dostępny jest w promocyjnej cenie 36 900 zł netto. Producent przygotował też ofertę wynajmu maszyny i tzw. finansowania fabrycznego. Jeśli ktoś się zdecyduje na pierwszą opcję, cena uzależniona jest od okresu wynajmu. Może to być kwartał (2-3 miesiące) lub pół roku (5-6 miesięcy). ESKIMO M18 można wynająć od kwoty 3200 zł netto miesięcznie. Finansowanie fabryczne przewidziane jest na okres dwóch lat i w tym wypadku miesięczny koszt z jakim musi się liczyć inwestor, zaczyna się od poziomu 500 zł netto miesięcznie. Każdy z wariantów jest wart przemyślenia przez lodziarzy, którzy nie chcą tracić klientów zniecierpliwionych zbyt długim staniem w kolejce i myślą o podniesieniu wydajności w swoim punkcie.
eskimo m18.JPG

eskimo m18.JPG

Nowe Eskimo od Hard Ice. MEDIA.doc

„Metamorfozy” z Hajnówce

Popularne „Metamorfozy”, organizowane przez klub Mrs. Sporty, po raz pierwszy w Hajnówce! Wybrana do projektu pani przez dwa miesiące będzie miała szansę nie tylko zmienić swój wygląd, ale też dietę i codzienne nawyki, a w rezultacie życie.
Lodowy sezon dobiega końca. Był bardzo udany

Pogoda tego lata dopisała, więc od pierwszych dni maja do ostatnich września LodyBonano sprzedawały się jak świeże bułeczki. Efekt? 15 milionów wydanych lodowych przysmaków oraz wiele nowości w menu. Tak w wielkim skrócie można podsumować bardzo udane lato w największej polskiej sieci lodziarni franczyzowych.
NYCharm – nowa kolekcja Maral Trendy jest już dostępna

Rytmiczny puls miasta, bijący nieustannie przez całą dobę. Wyznaczający trendy. Nadający ton. Rytm Nowego Yorku - metropolii, w której "niemożliwe" nie istnieje. Puls, który nigdy nie zanika. Czasem gwałtownie i dynamicznie przyspiesza, by na moment zwolnić, chwytając ulotne chwile zasłużonego relaksu. To miasto, które nigdy nie zasypia i zawsze wyzwala emocje. Pozostawia przy tym swobodę wyboru: można je pokochać lub znienawidzić, ale nie można pozostać obojętnym.
W sobotę urodziny Mrs. Sporty

Mrs. Sporty w Białymstoku świętuje pierwsze urodziny. Klubowiczki wiedzą, że ten rok to nie tylko sukcesy, ale też pot i wysiłek. Ale te, które wytrwały, nie mają wątpliwości, że było warto. Teraz więc czas na bal. Urodzinowa impreza odbędzie się w sobotę 13 października.