Więcej klientów, mniejsze kolejki

Firma Hard - Ice opracowała nowy automat do lodów świderków

Więcej klientów, mniejsze kolejki

Lodziarze szykują się do sezonu sprzedażowego i rozpoczynają wiosenne porządki. Zapewne niektórzy z nich planują wymienić maszyny. Hard-Ice, polski producent automatów do lodów oferuje im nowy model do świderków - ESKIMO M18.

Już na pierwszy rzut oka widać, że to nowość na branżowym rynku, ponieważ automat ma zupełnie inną obudowę, smuklejszą, o bardziej stonowanej kolorystyce, z wygodniejszym i większym okienkiem wydającym. Na życzenie klienta może być wyposażony w uproszczony, dotykowy panel operatorski. Ale nie wygląd jest głównym atutem nowego modelu.

- Maszyna ta powstała z myślą o lodziarzach, prowadzących punkty, przed którymi latem ustawiają się niekończące się kolejki - mówi Paulina Czaplejewicz, opiekun nowego produktu firmy Hard-Ice. - Zastosowano tu najnowszy system „Multi-Point”, który w zdecydowany sposób zwiększył jej wydajność i polepszył konsystencję lodów. Znalazła się w niej również bardziej zaawansowana technologicznie sprężarka oraz elektroniczny system kontroli zmrożenia.  Innowacje te sprawiają, że model ten jest bezawaryjny i może pracować na wysokich obrotach latami.

Nowością konstrukcyjną jest też wprowadzenie nowych noży. Zastosowane świdry, od swego pierwowzoru różnią się nie tylko kształtem. Zwiększona wydajność i wzmocniony układ mrożenia wymusił konieczność zastosowania wytrzymalszych materiałów. Wysokiej jakości tworzywo, którego użyto do produkcji noży, powoduje, że konsystencja lodów jest jeszcze bardziej aksamitna, a koszty eksploatacyjne maszyny niższe. Energooszczędne są też nowoczesne silniki, w jakie wyposażony został nowy model. Wszystkie ruchome elementy są bardzo proste w montażu oraz myciu.

Automat może wytwarzać lody o dwóch smakach, albo ich mix. Występuje w dwóch wariantach chłodzenia: wodnym i powietrznym. Wymaga zasilania 380 V. Posiada wszystkie udogodnienia jakie mają inne maszyny Hard-Ice, a więc: wielozakresowe ustawianie twardości loda, licznik porcji, tryb pracy „noc”, funkcję „mycie” itd.

Do 30 kwietnia model dostępny jest w promocyjnej cenie 36 900 zł netto. Producent przygotował też ofertę wynajmu maszyny i tzw. finansowania fabrycznego. Jeśli ktoś się zdecyduje na pierwszą opcję, cena uzależniona jest od okresu wynajmu. Może to być kwartał (2-3 miesiące) lub pół roku (5-6 miesięcy). ESKIMO M18 można wynająć od kwoty 3200 zł netto miesięcznie. Finansowanie fabryczne przewidziane jest na okres dwóch lat i w tym wypadku miesięczny koszt z jakim musi się liczyć inwestor, zaczyna się od poziomu 500 zł netto miesięcznie. Każdy z wariantów jest wart przemyślenia przez lodziarzy, którzy nie chcą tracić klientów zniecierpliwionych zbyt długim staniem w kolejce i myślą o podniesieniu wydajności w swoim punkcie.
eskimo m18.JPG

eskimo m18.JPG

Nowe Eskimo od Hard Ice. MEDIA.doc

Pomóż spełnić marzenie Huberta. Trwa zbiórka na portalu Pomagam.pl

50 tysięcy złotych – tylko tyle i aż tyle potrzeba, aby pomóc niezwykłej rodzinie, w której wychowuje się 11-letni Hubert, podopieczny Białostockiego Hospicjum dla Dzieci. By mógł chorować w lepszych warunkach musi mieć swój własny, nawet niewielki pokój. W tym momencie jego rodzice i dwaj bracia mieszkają w niespełna 40-metrowym, dwupokojowym mieszkaniu i nie mają pieniędzy, by móc zamienić je na większe. Fundacja „Pomóż Im” uruchomiła zbiórkę na portalu Pomagam.pl i do tej pory udało się zebrać ponad 5600 zł.
Krynka kolejny raz aktywnie włącza się w Święto Studentów

Juwenalia, czyli najważniejsze święto wszystkich studentów, zbliżają się wielkimi krokami. 23 maja podczas tradycyjnej parady żaków, młodzi ludzie przejmą klucze do miasta i będą nim rządzić przez trzy kolejne dni! Jak zapewniają organizatorzy nie zabraknie dobrej muzyki, a motywem przewodnim tegorocznej imprezy jest Dziki Wschód. Doroczne Juwenalia tradycyjnie już wesprze Krynka – podlaski producent wód i napojów.
Zabierz mamę na trening

Dni otwarte w Mrs. Sporty w Zamościu będą obchodzone także jako Dni Bliskich, ponieważ zawsze weselej trenuje się drużynowo. Przypadają one na 25 i 26 maja, kiedy dziękujemy naszym mamom. Klub zachęca, by swoje święto spędziły aktywnie i w dobrym towarzystwie.
Liczy się wynik

Jedna z największych księgarni internetowych w Polsce TaniaKsiazka.pl, chcąc wdrożyć skuteczną strategię biznesową, rozpoczęła współpracę z Adamem Guzem. To nie tylko znany doradca biznesowy, ale też zadeklarowany czytelnik i pisarz. TaniaKsiazka.pl ma w swojej ofercie jego debiutancką powieść. Trudno o lepszy mariaż.

Traktor, ciągnik a może cała ferma?

Wielkanoc za pasem, a świąteczny zajączek musi zaopatrzyć się w upominki dla najmłodszych. Może zamiast tradycyjnego i niezdrowego kosza słodyczy w tym roku zrobi on  zakupy w sklepie TwojaZagroda.pl? Tam wybór mini maszyn rolniczych, które zadowolą niejednego chłopca jest ogromny. W asortymencie są również atrakcyjne puzzle i zestawy do budowania farm, które na pewno spodobają się dziewczynkom.