Podlaska firma na targach „House I” w Rydze

TIS Group podbija wschodni rynek

Podlaska firma na targach „House I” w Rydze

Firma TIS Group, produkująca kotły C. O., nastawia się na biznesową ekspansję na Wschód. W marcu wzięła udział w Międzynarodowych Targach Budowlanych „House I” w Rydze na Łotwie.

Doroczna impreza trwała od 8 do 11 marca. Miała już swoją czwartą edycję. Prezentowali się na niej przedstawiciele sektora budowlanego i energetyczno-środowiskowego z północno-wschodniej Europy. Wystawcy promowali swoje najbardziej zaawansowane produkty i systemy, które można zastosować w różnych typach osiedli: od budynków wielorodzinnych po małe gospodarstwa. W targach wzięło udział prawie 300 firm z 14 krajów. Wśród nich TIS Group z Podlasia.

- Zależy nam na umocnieniu naszej pozycji w krajach nadbałtyckich, a tego typu imprezy temu właśnie służą. Targi w Rydze to znakomita okazja do nawiązania nowych kontaktów biznesowych, ale też poznania konkurencyjnych ofert.

– mówi Tomasz Mańczuk, prezes TIS Group.

ryga2.JPG
Charakterystyczne czarno-szare kotły C.O., produkowane w Lipsku znalazły się na wyposażeniu wielu domów i przedsiębiorstw w Polsce i Europie Wschodniej. Cieszą się dobrą sławą, jako solidne, ekonomiczne i bezawaryjne urządzenia, sprawdzające się w także podczas ciężkich, długich zim.

TIS prezentowała podczas targów nowości w swojej ofercie. Szczególnym zainteresowaniem zwiedzających cieszył się nowy kocioł C.O. zasilany pelletem, wyposażony w nowoczesny podajnik paliwa, system automatycznego czyszczenia palnika, innowacyjną automatykę TIStronic-496P gwarantującą wiele lat bezawaryjnej pracy systemu.

Kocioł wykonany jest z najlepszej certyfikowanej stali od europejskich dostawców. Uznanie zdobył też system mobilnego sterowania ogrzewaniem EcoNet, pozwalający na kierowanie ogrzewaniem na odległość, za pośrednictwem Internetu.

Targi "House I" to ważne wydarzenie dla specjalistów z branży budowlanej. Program imprezy podzielony został na dwa panele: jeden skierowany był do przedsiębiorców i profesjonalistów, drugi zaś do osób, chcących skorzystać z usług firm, czyli inwestorów. Ryskie targi w tym roku odwiedziło ponad 30 tys. gości.

TIS Group to polski producent niezawodnych kotłów C.O. dedykowanych dla odbiorców indywidualnych oraz firm. Grupę TIS tworzą spółki zależne działające w Rosji, na Białorusi i krajach Bałtyckich. Firma posiada dwie fabryki – jedną na Białorusi i drugą w Lipsku koło Augustowa. TIS produkuje kotły C.O. od 2008 roku. Jej wyroby są obecne w tysiącach domów w krajach Bałtyckich, na Białorusi, Ukrainie czy w Rosji.

ryga3.JPG

ryga3.JPG

ryga2.JPG

ryga1.JPG

TIS na targach w rydze. Media2018.doc

Kocioł C.O. 5 klasy wymogiem czasów

Flagowy produkt polskiej firmy TIS z Lipska – kocioł TIS Pellet 20 przeszedł pomyślnie proces badań otrzymując certyfikat 5 klasy a dodatkowo znak EcoDesing. Zgodnie z rozporządzeniem Ministerstwa Rolnictwa od lipca br. w przydomowych kotłowniach można instalować wyłącznie kotły C.O. spełniające unijne normy - czyli posiadające certyfikaty tego typu.
Palnik na pellet - taniej i bardziej ekologicznie

Podlaska firma TIS Group rozszerzyła swoją ofertę, wprowadzając do niej palniki pelletowe. Dotychczas wyroby te, były sprzedawane wyłącznie razem z kotłem C.O. Teraz można je kupić osobno. Wystarczy do obecnie użytkowanego kotła zamontować nowy palnik TIS, by przejść na bardziej ekonomiczne i ekologiczne ogrzewanie.
Podlaska firma na Agrotech w Kielcach

Nowoczesne wypalarki CNC prezentowane na stoisku firmy TIS Technology, produkującej innowacyjne maszyny przemysłowe, zdobyło uznanie zwiedzających Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej „Agrotech”, które odbyły się w dniach 16 do 18 marca 2018 roku w Kielcach.
Frytki Belgijskie ruszają w góry i do stolicy

Odkąd marka Frytki Belgijskie w Krakowie niespełna rok temu uruchomiła opcję franczyzy, telefony w jej siedzibie nie przestają dzwonić. –  Na początku kariery zakładaliśmy, że wypromowanie Frytek Belgijskich w samym Krakowie będzie sukcesem. Wygląda na to, że marzenie, b