Podlaska firma na Agrotech w Kielcach

Nowoczesne wypalarki CNC prezentowane na stoisku firmy TIS Technology, produkującej innowacyjne maszyny przemysłowe, zdobyło uznanie zwiedzających Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej „Agrotech”, które odbyły się w dniach 16 do 18 marca 2018 roku w Kielcach.

Jak informują organizatorzy - Targi Kielce - „Agrotech” to największa tego typu impreza w Europie Środkowo-Wschodniej. Podczas tegorocznej, 24 już edycji, padł kolejny rekord. Stoiska, rozlokowane w 11 halach wystawowych, odwiedziło prawie 72 tysiące osób.

Podczas imprezy promowało się około 800 wystawców z 24 krajów. Reprezentowali oni przedsiębiorstwa produkujące maszyny rolnicze oraz narzędzia i urządzenia do produkcji roślinnej i zwierzęcej. Byli też wystawcy z branż pokrewnych, wspierających rolnictwo. Wśród nich również TIS Technology, firma z Lipska na Podlasiu, specjalizująca się w konstrukcji zaawansowanych technologicznie maszyn przemysłowych oraz wykonująca usługi serwisowe.

- Jesteśmy młodą firmą, która dopiero zdobywa rynek, zależy więc nam na zaprezentowaniu się jak najszerszemu gronu potencjalnych klientów, a tego typu imprezy właśnie temu służą. Targi „Agrotech” to znakomita okazja do nawiązania nowych kontaktów biznesowych – informuje Tomasz Mańczuk, prezes TIS Technology.

TIS prezentował na targach asy ze swojego portfolio czyli przede wszystkim wypalarkę plazmową CNC serii Hard Premium, którą znawcy określają trzema słowami: szybka, dokładna i energooszczędna.

- Stworzyliśmy narzędzie nowoczesne, wytrzymałe i niezawodne, produkowane z najlepszych komponentów – prezes Mańczuk zachwala sztandarowy produkt firmy z przekonaniem. - Ważne są nie tylko parametry techniczne urządzenia, ale też jego podatność na zmianę, wielofunkcyjność i wygoda obsługi. Udało nam się wprowadzić na rynek maszynę wysokiej klasy.

Potwierdza to zainteresowanie zwiedzających, którzy chętnie przystawali przy stoisku TIS Technology i dopytywali o techniczne szczegóły.

Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej „Agrotech” to nie tylko okazja do zaprezentowania nowych produktów, ale również merytoryczne konferencje, konsultacje z ekspertami, warsztaty i spotkania organizowane przez wystawców na stoiskach. W wielu z nich uczestniczyli także przedstawiciele firmy z Lipska.

TIS Technology powstało w 2017 toku. Zespól tworzą projektanci i wyspecjalizowani konstruktorzy maszyn przemysłowych. Poza opracowywaniem nowych zaawansowanych urządzeń, świadczą oni także usługi polegające na serwisowaniu i remoncie maszyn, np.: tokarek, frezarek, szlifierek, pras. Instalują, uruchamiają i modernizują linie technologiczne w zakładach przemysłowych.

agrotech3.JPGagrotech1.JPGagrotech.JPGagrotech4.JPG

agrotech4.JPG

agrotech3.JPG

agrotech.JPG

agrotech1.JPG

Stoisko firmy TIS Technology.doc

Kocioł C.O. 5 klasy wymogiem czasów

Flagowy produkt polskiej firmy TIS z Lipska – kocioł TIS Pellet 20 przeszedł pomyślnie proces badań otrzymując certyfikat 5 klasy a dodatkowo znak EcoDesing. Zgodnie z rozporządzeniem Ministerstwa Rolnictwa od lipca br. w przydomowych kotłowniach można instalować wyłącznie kotły C.O. spełniające unijne normy - czyli posiadające certyfikaty tego typu.
Palnik na pellet - taniej i bardziej ekologicznie

Podlaska firma TIS Group rozszerzyła swoją ofertę, wprowadzając do niej palniki pelletowe. Dotychczas wyroby te, były sprzedawane wyłącznie razem z kotłem C.O. Teraz można je kupić osobno. Wystarczy do obecnie użytkowanego kotła zamontować nowy palnik TIS, by przejść na bardziej ekonomiczne i ekologiczne ogrzewanie.
Podlaska firma na targach „House I” w Rydze

Firma TIS Group, produkująca kotły C. O., nastawia się na biznesową ekspansję na Wschód. W marcu wzięła udział w Międzynarodowych Targach Budowlanych „House I” w Rydze na Łotwie.
„Metamorfozy” z Hajnówce

Popularne „Metamorfozy”, organizowane przez klub Mrs. Sporty, po raz pierwszy w Hajnówce! Wybrana do projektu pani przez dwa miesiące będzie miała szansę nie tylko zmienić swój wygląd, ale też dietę i codzienne nawyki, a w rezultacie życie.