Podlaska firma na Agrotech w Kielcach

Nowoczesne wypalarki CNC prezentowane na stoisku firmy TIS Technology, produkującej innowacyjne maszyny przemysłowe, zdobyło uznanie zwiedzających Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej „Agrotech”, które odbyły się w dniach 16 do 18 marca 2018 roku w Kielcach.

Jak informują organizatorzy - Targi Kielce - „Agrotech” to największa tego typu impreza w Europie Środkowo-Wschodniej. Podczas tegorocznej, 24 już edycji, padł kolejny rekord. Stoiska, rozlokowane w 11 halach wystawowych, odwiedziło prawie 72 tysiące osób.

Podczas imprezy promowało się około 800 wystawców z 24 krajów. Reprezentowali oni przedsiębiorstwa produkujące maszyny rolnicze oraz narzędzia i urządzenia do produkcji roślinnej i zwierzęcej. Byli też wystawcy z branż pokrewnych, wspierających rolnictwo. Wśród nich również TIS Technology, firma z Lipska na Podlasiu, specjalizująca się w konstrukcji zaawansowanych technologicznie maszyn przemysłowych oraz wykonująca usługi serwisowe.

- Jesteśmy młodą firmą, która dopiero zdobywa rynek, zależy więc nam na zaprezentowaniu się jak najszerszemu gronu potencjalnych klientów, a tego typu imprezy właśnie temu służą. Targi „Agrotech” to znakomita okazja do nawiązania nowych kontaktów biznesowych – informuje Tomasz Mańczuk, prezes TIS Technology.

TIS prezentował na targach asy ze swojego portfolio czyli przede wszystkim wypalarkę plazmową CNC serii Hard Premium, którą znawcy określają trzema słowami: szybka, dokładna i energooszczędna.

- Stworzyliśmy narzędzie nowoczesne, wytrzymałe i niezawodne, produkowane z najlepszych komponentów – prezes Mańczuk zachwala sztandarowy produkt firmy z przekonaniem. - Ważne są nie tylko parametry techniczne urządzenia, ale też jego podatność na zmianę, wielofunkcyjność i wygoda obsługi. Udało nam się wprowadzić na rynek maszynę wysokiej klasy.

Potwierdza to zainteresowanie zwiedzających, którzy chętnie przystawali przy stoisku TIS Technology i dopytywali o techniczne szczegóły.

Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej „Agrotech” to nie tylko okazja do zaprezentowania nowych produktów, ale również merytoryczne konferencje, konsultacje z ekspertami, warsztaty i spotkania organizowane przez wystawców na stoiskach. W wielu z nich uczestniczyli także przedstawiciele firmy z Lipska.

TIS Technology powstało w 2017 toku. Zespól tworzą projektanci i wyspecjalizowani konstruktorzy maszyn przemysłowych. Poza opracowywaniem nowych zaawansowanych urządzeń, świadczą oni także usługi polegające na serwisowaniu i remoncie maszyn, np.: tokarek, frezarek, szlifierek, pras. Instalują, uruchamiają i modernizują linie technologiczne w zakładach przemysłowych.

agrotech3.JPGagrotech1.JPGagrotech.JPGagrotech4.JPG

agrotech4.JPG

agrotech3.JPG

agrotech.JPG

agrotech1.JPG

Stoisko firmy TIS Technology.doc

Podlaska firma na targach „House I” w Rydze

Firma TIS Group, produkująca kotły C. O., nastawia się na biznesową ekspansję na Wschód. W marcu wzięła udział w Międzynarodowych Targach Budowlanych „House I” w Rydze na Łotwie.
Pomóż spełnić marzenie Huberta. Trwa zbiórka na portalu Pomagam.pl

50 tysięcy złotych – tylko tyle i aż tyle potrzeba, aby pomóc niezwykłej rodzinie, w której wychowuje się 11-letni Hubert, podopieczny Białostockiego Hospicjum dla Dzieci. By mógł chorować w lepszych warunkach musi mieć swój własny, nawet niewielki pokój. W tym momencie jego rodzice i dwaj bracia mieszkają w niespełna 40-metrowym, dwupokojowym mieszkaniu i nie mają pieniędzy, by móc zamienić je na większe. Fundacja „Pomóż Im” uruchomiła zbiórkę na portalu Pomagam.pl i do tej pory udało się zebrać ponad 5600 zł.
Krynka kolejny raz aktywnie włącza się w Święto Studentów

Juwenalia, czyli najważniejsze święto wszystkich studentów, zbliżają się wielkimi krokami. 23 maja podczas tradycyjnej parady żaków, młodzi ludzie przejmą klucze do miasta i będą nim rządzić przez trzy kolejne dni! Jak zapewniają organizatorzy nie zabraknie dobrej muzyki, a motywem przewodnim tegorocznej imprezy jest Dziki Wschód. Doroczne Juwenalia tradycyjnie już wesprze Krynka – podlaski producent wód i napojów.
Zabierz mamę na trening

Dni otwarte w Mrs. Sporty w Zamościu będą obchodzone także jako Dni Bliskich, ponieważ zawsze weselej trenuje się drużynowo. Przypadają one na 25 i 26 maja, kiedy dziękujemy naszym mamom. Klub zachęca, by swoje święto spędziły aktywnie i w dobrym towarzystwie.

Szwaczki i gorseciarki pilnie poszukiwane

Wiodący eksporter i producent ekskluzywnej bielizny damskiej Axami planuje zwiększyć zatrudnienie. Ma to bezpośredni związek z dynamicznym wzrostem zainteresowania jej produktami na świecie i rozbudową zakładu. Firma poszukuje do pracy utalentowanych, a także doświadczonych szwaczek i gorseciarek. Mile widziane będą również osoby, które chcą przyuczyć się do zawodu.