Podlaska firma na Agrotech w Kielcach

Nowoczesne wypalarki CNC prezentowane na stoisku firmy TIS Technology, produkującej innowacyjne maszyny przemysłowe, zdobyło uznanie zwiedzających Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej „Agrotech”, które odbyły się w dniach 16 do 18 marca 2018 roku w Kielcach.

Jak informują organizatorzy - Targi Kielce - „Agrotech” to największa tego typu impreza w Europie Środkowo-Wschodniej. Podczas tegorocznej, 24 już edycji, padł kolejny rekord. Stoiska, rozlokowane w 11 halach wystawowych, odwiedziło prawie 72 tysiące osób.

Podczas imprezy promowało się około 800 wystawców z 24 krajów. Reprezentowali oni przedsiębiorstwa produkujące maszyny rolnicze oraz narzędzia i urządzenia do produkcji roślinnej i zwierzęcej. Byli też wystawcy z branż pokrewnych, wspierających rolnictwo. Wśród nich również TIS Technology, firma z Lipska na Podlasiu, specjalizująca się w konstrukcji zaawansowanych technologicznie maszyn przemysłowych oraz wykonująca usługi serwisowe.

- Jesteśmy młodą firmą, która dopiero zdobywa rynek, zależy więc nam na zaprezentowaniu się jak najszerszemu gronu potencjalnych klientów, a tego typu imprezy właśnie temu służą. Targi „Agrotech” to znakomita okazja do nawiązania nowych kontaktów biznesowych – informuje Tomasz Mańczuk, prezes TIS Technology.

TIS prezentował na targach asy ze swojego portfolio czyli przede wszystkim wypalarkę plazmową CNC serii Hard Premium, którą znawcy określają trzema słowami: szybka, dokładna i energooszczędna.

- Stworzyliśmy narzędzie nowoczesne, wytrzymałe i niezawodne, produkowane z najlepszych komponentów – prezes Mańczuk zachwala sztandarowy produkt firmy z przekonaniem. - Ważne są nie tylko parametry techniczne urządzenia, ale też jego podatność na zmianę, wielofunkcyjność i wygoda obsługi. Udało nam się wprowadzić na rynek maszynę wysokiej klasy.

Potwierdza to zainteresowanie zwiedzających, którzy chętnie przystawali przy stoisku TIS Technology i dopytywali o techniczne szczegóły.

Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej „Agrotech” to nie tylko okazja do zaprezentowania nowych produktów, ale również merytoryczne konferencje, konsultacje z ekspertami, warsztaty i spotkania organizowane przez wystawców na stoiskach. W wielu z nich uczestniczyli także przedstawiciele firmy z Lipska.

TIS Technology powstało w 2017 toku. Zespól tworzą projektanci i wyspecjalizowani konstruktorzy maszyn przemysłowych. Poza opracowywaniem nowych zaawansowanych urządzeń, świadczą oni także usługi polegające na serwisowaniu i remoncie maszyn, np.: tokarek, frezarek, szlifierek, pras. Instalują, uruchamiają i modernizują linie technologiczne w zakładach przemysłowych.

agrotech3.JPGagrotech1.JPGagrotech.JPGagrotech4.JPG

agrotech4.JPG

agrotech3.JPG

agrotech.JPG

agrotech1.JPG

Stoisko firmy TIS Technology.doc

Kocioł C.O. 5 klasy wymogiem czasów

Flagowy produkt polskiej firmy TIS z Lipska – kocioł TIS Pellet 20 przeszedł pomyślnie proces badań otrzymując certyfikat 5 klasy a dodatkowo znak EcoDesing. Zgodnie z rozporządzeniem Ministerstwa Rolnictwa od lipca br. w przydomowych kotłowniach można instalować wyłącznie kotły C.O. spełniające unijne normy - czyli posiadające certyfikaty tego typu.
Palnik na pellet - taniej i bardziej ekologicznie

Podlaska firma TIS Group rozszerzyła swoją ofertę, wprowadzając do niej palniki pelletowe. Dotychczas wyroby te, były sprzedawane wyłącznie razem z kotłem C.O. Teraz można je kupić osobno. Wystarczy do obecnie użytkowanego kotła zamontować nowy palnik TIS, by przejść na bardziej ekonomiczne i ekologiczne ogrzewanie.
Podlaska firma na targach „House I” w Rydze

Firma TIS Group, produkująca kotły C. O., nastawia się na biznesową ekspansję na Wschód. W marcu wzięła udział w Międzynarodowych Targach Budowlanych „House I” w Rydze na Łotwie.
Lody – czy to bezkarna przyjemność?

Lato, zwłaszcza takie gorące jak tegoroczne, to czas kiedy zjadamy ogromne ilości lodów. Czy należą one do grupy bezpiecznych słodyczy? Zdaniem dietetyków niestety tak nie jest. Dwie gałki lodów to około 250 kilokalorii, czyli tyle samo, ile zawiera pół tabliczki czekolady.