Wrocław potrzebuje Makaruna

Świetne miejscówki na lokal

Wrocław potrzebuje Makaruna

Wrocław może być złotą żyłą dla inwestorów zamierzających wejść w makarunowy biznes. Działa tam - i to bardzo dobrze - tylko jeden punkt tej rozpoznawalnej, kulinarnej marki. Makarun Spaghetti and Salad oferuje właśnie dwie świetne miejscówki w tym mieście.

- Szybka decyzja, około 140 tys. złotych netto kapitału na start i jedna z nich może wynieść franczyzobiorcę na wyższy próg podatkowy – żartobliwie zachęca Przemysław Tymczyszyn, współwłaściciel największej w Polsce sieci spaghetterii.

Jest przekonany, że Wrocław ma potencjał. W Warszawie z powodzeniem działa siedem punktów tej marki, w Poznaniu trzy. O tym, że Wrocław potrzebuje Makaruna niech świadczą pozytywne recenzje dotyczące jedynego działającego w tym mieście lokalu przy ul. Długiej 37, jak choćby ta zamieszona niedawno na niezależnym portalu - wyszukiwarce: „Jakość i cena - jedyne takie miejsce w okolicy!”.
Lokal Makaruna we Wrocławiu przy ul. Długiej

Kolejny Makarun w tak dużym, studenckim mieście jak Wrocław, to biznesowy pewniak, który powinien przynieść inwestorowi spore zyski. Dlatego właściciele sieci od jakiegoś czasu sprawdzają wrocławskie adresy pod inwestycje i dokładnie analizują, czy lokal serwujący włoską pastę ma tam szanse na sukces.

- Ustaliliśmy kilka interesujących lokalizacji, ale dwie z nich są naprawdę „gorące” – mówi Przemysław Tymczyszyn. – Jedna mieści się w popularnej galerii handlowej w centrum miasta, druga w otoczeniu dużych biur, gdzie można liczyć na wielu klientów.

Obydwa miejsca sprawdzili analitycy Makaruna, biorąc pod uwagę liczbę osób, które przewijają się w okolicy, warunki techniczne, koszty inwestycji i utrzymania punktu. A raczej można na nich polegać, ponieważ wszystkie restauracje Makaruna - na dzień dzisiejszy jest ich w Polsce 25 - dobrze sobie radzą na rynku. Wygrywają z konkurencją jakością dań, sprzedawanych w rozsądnych cenach, sprawnym serwisem, „luzackim” wystrojem i dobrym marketingiem. Tylko w pierwszym kwartale tego roku firma uruchomiła pięć nowych lokali.
wroclaw1.jpgwroclaw.jpgWrocław3.jpgWrocław2.jpg

Wrocław3.jpg

Wrocław2.jpg

wroclaw1.jpg

wroclaw.jpg

makarun_wroclaw.MEDIA.doc

Agencja Publicum wykreowała pomidorową kampanię Makaruna

Krwistoczerwony, włoski pomidor Cirio, który jest wykorzystywany do sosów w polskiej sieci restauracji Makarun Spaghetti and Salad został doceniony przez związek kucharzy ze słonecznej Italii i otrzymał prestiżowe wyróżnienie. To był przyczynek do tego, by stworzyć tematyczną i znakomitą kampanię na Facebooku, za którą odpowiada Agencja Publicum PR.
Uczniowski konkurs Makaruna

Wakacje bywają wyzwaniem dla rodzin z dziećmi. Podczas wyjazdu wiele maluchów godzi się jeść tylko frytki albo hot dogi. Tymczasem wśród street foodów można znaleźć naprawdę wartościowe posiłki, na dodatek  w przystępnej cenie. Makarun Spaghetti and Salad zaprasza dzieci do swoich lokali. Poza pyszną pastą, ma dla nich konkurs z nagrodami.
Makarun w handlowym sercu Łomży?

To możliwe już niebawem. Jest tylko jeden warunek – potrzebna jest kreatywna osoba, gotowa do nawiązania współpracy franczyzowej z największą w Polsce siecią spaghetterii typu „take away”.
Król pomidor Cirio

Włoskie spaghetti to makaron, ser i pomidory. Ale żeby z kilku prostych składników wyczarować wyśmienite danie, wszystkie elementy muszą być znakomitej jakości. W lipcu na pierwszy plan wybijają się pomidory. W skąpanej słońcem Italii numerem jeden są pomidory Cirio. W Polsce używa ich do swoich sosów m.in. Makarun Spaghetti and Salad – największa w kraju sieć spaghetterii typu „take away”  i ogłasza lipiec miesiącem pomidora. Aby go odpowiednio uczcić proponuje konkurs, w którym można wygrać wycieczkę – nie inaczej - do Włoch.