Wrocław potrzebuje Makaruna

Świetne miejscówki na lokal

Wrocław potrzebuje Makaruna

Wrocław może być złotą żyłą dla inwestorów zamierzających wejść w makarunowy biznes. Działa tam - i to bardzo dobrze - tylko jeden punkt tej rozpoznawalnej, kulinarnej marki. Makarun Spaghetti and Salad oferuje właśnie dwie świetne miejscówki w tym mieście.

- Szybka decyzja, około 140 tys. złotych netto kapitału na start i jedna z nich może wynieść franczyzobiorcę na wyższy próg podatkowy – żartobliwie zachęca Przemysław Tymczyszyn, współwłaściciel największej w Polsce sieci spaghetterii.

Jest przekonany, że Wrocław ma potencjał. W Warszawie z powodzeniem działa siedem punktów tej marki, w Poznaniu trzy. O tym, że Wrocław potrzebuje Makaruna niech świadczą pozytywne recenzje dotyczące jedynego działającego w tym mieście lokalu przy ul. Długiej 37, jak choćby ta zamieszona niedawno na niezależnym portalu - wyszukiwarce: „Jakość i cena - jedyne takie miejsce w okolicy!”.
Lokal Makaruna we Wrocławiu przy ul. Długiej

Kolejny Makarun w tak dużym, studenckim mieście jak Wrocław, to biznesowy pewniak, który powinien przynieść inwestorowi spore zyski. Dlatego właściciele sieci od jakiegoś czasu sprawdzają wrocławskie adresy pod inwestycje i dokładnie analizują, czy lokal serwujący włoską pastę ma tam szanse na sukces.

- Ustaliliśmy kilka interesujących lokalizacji, ale dwie z nich są naprawdę „gorące” – mówi Przemysław Tymczyszyn. – Jedna mieści się w popularnej galerii handlowej w centrum miasta, druga w otoczeniu dużych biur, gdzie można liczyć na wielu klientów.

Obydwa miejsca sprawdzili analitycy Makaruna, biorąc pod uwagę liczbę osób, które przewijają się w okolicy, warunki techniczne, koszty inwestycji i utrzymania punktu. A raczej można na nich polegać, ponieważ wszystkie restauracje Makaruna - na dzień dzisiejszy jest ich w Polsce 25 - dobrze sobie radzą na rynku. Wygrywają z konkurencją jakością dań, sprzedawanych w rozsądnych cenach, sprawnym serwisem, „luzackim” wystrojem i dobrym marketingiem. Tylko w pierwszym kwartale tego roku firma uruchomiła pięć nowych lokali.
wroclaw1.jpgwroclaw.jpgWrocław3.jpgWrocław2.jpg

Wrocław3.jpg

Wrocław2.jpg

wroclaw1.jpg

wroclaw.jpg

makarun_wroclaw.MEDIA.doc

Trafiona lokalizacja makarunowego Food Trucka

Pomarańczowy punkt, który z daleka widać pod krakowską galerią M1 to Food Truck marki Makarun Spaghetti and Salad. Błyszczący nowością mercedes serwuje jej klientom włoskie pasty na wynos.
Agencja Publicum wykreowała pomidorową kampanię Makaruna

Krwistoczerwony, włoski pomidor Cirio, który jest wykorzystywany do sosów w polskiej sieci restauracji Makarun Spaghetti and Salad został doceniony przez związek kucharzy ze słonecznej Italii i otrzymał prestiżowe wyróżnienie. To był przyczynek do tego, by stworzyć tematyczną i znakomitą kampanię na Facebooku, za którą odpowiada Agencja Publicum PR.
Uczniowski konkurs Makaruna

Wakacje bywają wyzwaniem dla rodzin z dziećmi. Podczas wyjazdu wiele maluchów godzi się jeść tylko frytki albo hot dogi. Tymczasem wśród street foodów można znaleźć naprawdę wartościowe posiłki, na dodatek  w przystępnej cenie. Makarun Spaghetti and Salad zaprasza dzieci do swoich lokali. Poza pyszną pastą, ma dla nich konkurs z nagrodami.
Makarun w handlowym sercu Łomży?

To możliwe już niebawem. Jest tylko jeden warunek – potrzebna jest kreatywna osoba, gotowa do nawiązania współpracy franczyzowej z największą w Polsce siecią spaghetterii typu „take away”.