Białostocka firma Pigeon zaprezentuje się na targach bieliźniarskich w Łodzi

Firma Pigeon zaprojektowała nową linię bielizny

Białostocka firma Pigeon zaprezentuje się na targach bieliźniarskich w Łodzi

Do tej pory białostocka marka Pigeon kojarzyła się klientom przede wszystkim z unikalnymi piżamami oraz bielizną: dzienną i nocną. Podczas tegorocznego Salonu Bielizny - prestiżowych targów bielizny, które dwa razy do roku odbywają się w Łodzi, właścicielki firmy zaprezentują swoje najnowsze wyroby: kolekcję biustonoszy – Praline.

- Nie pierwszy raz będziemy brać udział w tym topowym wydarzeniu, ale tym razem odbędzie się tam także premiera naszej najnowszej kolekcji  Praline, na którą składają się eleganckie i ekskluzywne biustonosze – mówi Anna Andruszkiewicz, przedstawicielka marki, którą od 11 lat tworzy razem z przyjaciółką Edytą Kośko. - Liczymy na to, że
pozyskamy nowych klientów i kontrahentów, a nasze projekty podbiją kobiece gusta.

Projektowane do tej pory uniwersalne ale też unikalne stroje do spania mają swoje wierne fanki. To skłoniło właścicielki do postawienia kolejnego kroku – jakim były niezobowiązujące kostiumy casualowe i następnego, którym jest najnowsza kolekcja Praline.
najnowsza kolekcja biustonoszy Praline

- W jej skład wchodzą różnorodne modele. Zdecydowałyśmy się też na feerię barw – jest klasyczna czerń, pociągająca czerwień. Ale są też modele białe, beżowe i różnokolorowe. Starałyśmy się, by tak jak w przypadku piżam i strojów ciążowych, każda kobieta miała możliwość indywidualnego wyboru - mówi Edyta Kośko.

Salon Bielizny to wyjątkowe wydarzenie mające na celu integrację polskiej branży bieliźnianej. Biorą w nich udział również właściciele sklepów i hurtowni, by z wyprzedzeniem poznać i ocenić trendy preferowane w sezonie wiosna - lato 2018. Poza prezentacją najnowszych kolekcji wiodących polskich i zagranicznych producentów organizatorzy zachęcają do udziału w cyklu bezpłatnych warsztatów i seminariów towarzyszących imprezie.

Wiosenna odsłona łódzkiego Salonu Bielizny odbędzie się 7 kwietnia. Początek o godzinie 10.00.
Ekipa Pigeon

Targi11.jpg

Targi2 (1).jpg

PR-107 biustonosz, PR-107-F figi, PR-107-S stringi (1).jpg

Pigeon.Targi (1).doc

Lody – czy to bezkarna przyjemność?

Lato, zwłaszcza takie gorące jak tegoroczne, to czas kiedy zjadamy ogromne ilości lodów. Czy należą one do grupy bezpiecznych słodyczy? Zdaniem dietetyków niestety tak nie jest. Dwie gałki lodów to około 250 kilokalorii, czyli tyle samo, ile zawiera pół tabliczki czekolady.
Podciągam się nawet na drążku

Białostoczanka Monika Winiarska została laureatką konkursu „Kobieca transformacja na Lato”, ogłoszonego przez portal obcasypodlasia.pl. Przez dwa miesiące specjaliści z dziedziny medycyny estetycznej, brafittingu, styliści i fryzjerzy pracowali nad jej wizerunkiem. Najwięcej czasu spędziła jednak w białostockim Klubie Mrs. Sporty.
TUZ Leśnik dostępny już w Polsce

TUZ-y, produkty znanej słoweńskiej firmy Leśnik wchodzą na polski rynek. Rodzinna spółka z 40-letnią tradycją oferuje urządzenia dla branży rolniczej i komunalnej. Cieszą się one dużą renomą m.in. w Austrii, Niemczech i Skandynawii. Teraz Leśnik chce dotrzeć także do polskich klientów.
Tornistry i przybory szkolne pilnie potrzebne. Fundacja „Pomóż Im” organizuje już po raz czwarty akcję „Wyprawkę od serca”.

Potrzebne jest w zasadzie wszystko, z czego na co dzień korzystają uczniowie – kredki, ołówki, długopisy, piórniki, zeszyty, materiały plastyczne i oczywiście plecaki. Fundacja „Pomóż Im” po raz kolejny prosi o pomoc w skompletowaniu ”Wyprawki od serca”. Przybory szkolne trafią do podopiecznych i rodzeństwa Domowego Hospicjum dla Dzieci.