Krynka sponsorem Drogowskazów Kariery

Podlaska wytwórnia wód i napojów Krynka kolejny raz będzie strategicznym sponsorem ogólnopolskiego projektu edukacyjnego Drogowskazy Kariery. W Białymstoku startuje on już po raz piąty, a jego celem jest pomoc studentom w zdobyciu praktycznej wiedzy, która umożliwi im rozpoczęcie kariery zawodowej.

- Krynka zawsze chętnie wspiera ciekawe inicjatywy i angażuje się w przedsięwzięcia nie tylko kulturalne czy społeczne ale też edukacyjne. Chcemy być blisko wydarzeń, które są nie tylko interesujące ale też ważne i pożyteczne – mówi Mieczysław Surowiec, prezes Krynki.

Drogowskazy Kariery to ogólnopolski projekt edukacyjny, którego organizatorem jest Niezależne Zrzeszenie Studentów. Celem  jest pomoc studentom z całego kraju w wyborze optymalnej ścieżki kariery dopasowanej do ich wykształcenia, zainteresowań i realiów rynku pracy.

- Tematyka szkoleń jest dostosowana do potrzeb samych zainteresowanych, czyli studentów. Pozwala to mieć pewność, że organizowane wydarzenie będzie cieszyło się dużą popularnością – mówi Zbyszek Korycki, koordynator Drogowskazów Kariery w Białymstoku.

Tegoroczny finał potrwa 10 dni - od 16 do 26 kwietnia. W ramach projektu firmy zorganizują na terenie Białegostoku liczne debaty, warsztaty, szkolenia i case studies. Wszystkie wydarzenia będą prowadzone przez profesjonalistów w swojej dziedzinie, czyli przez pracowników firm współorganizujących projekt Drogowskazy Kariery.

DrogowskazyKarieryKrynka.doc

doc | 1,37 MB

student-2052868_960_720.jpg

DrogowskazyKarieryKrynka.pdf

DrogowskazyKarieryKrynka.txt

Fundacja „MultiOcalenie” zaprasza do Krynek

Bieg Wolności oraz spektakl „Zapiski oficera Armii Czerwonej”, nieprzerwanie, od 26 lat grany przez Teatr Dramatyczny w Białymstoku - to tylko nieliczne atrakcje Pikniku Historycznego, na który zaprasza do Krynek Fundacja „MultiOcalenie”.
Enduro Rally 24 startuje w najbliższy weekend

Tylko tu mogą sprawdzić się zarówno amatorzy jazdy na motorach jak i profesjonaliści.  21-23 września odbędzie się rajd Enduro Rally 24. To impreza promująca aktywność sportową i ducha rywalizacji. Miejsce tego wydarzenia – jednego z najciekawszych w kraju - jest nieprzypadkowe. To barwne Mazury. Zawodnicy zmierzą się tu z naturą i własnymi słabościami.
Wytwórnia wód i napojów Krynka sponsorem zawodów balonowych

15 niezwykle doświadczonych załóg balonowych z Polski i zagranicy zamelduje się na starcie zawodów, które odbędą się w ramach „Fiesty balonowej”. To niecodzienne wydarzenie organizuje Stowarzyszenie „Białostocki Klub Balonowy” oraz Politechnika Białostocka, a jednym ze sponsorów jest podlaska Krynka.
Klubowe Mistrzostwa Europy w badmintonie po raz pierwszy w Polsce

Choć badmintonowe, drużynowe mistrzostwa Europy organizowane są nieprzerwanie od dokładnie czterdziestu lat, to po raz pierwszy w historii to prestiżowe wydarzenie sportowe odbędzie się w Polsce. Rywalizacja rozpocznie się 18 czerwca w Białymstoku. Jednym z głównych sponsorów zmagań sportowców jest wytwórnia wód i napoi Krynka.