Nowa kolekcja marki Pigeon

Marilyn Monroe śpiewała, że diamenty są najlepszym przyjacielem kobiety. Ale kogo stać na diamenty? Za to bielizna jest na wyciągnięcie ręki – klasyczna albo seksowna, stonowana albo kipiąca barwami. Taka jak w kolekcji Praline.

Praline to najmłodsze „dziecko” Anny Andruszkiewicz i  Edyty Kośko, właścicielek firmy Pigeon z Białegostoku -  długo wyczekiwane i dopieszczone w najdrobniejszych szczegółach.

- Od początku istnienia naszej firmy przyświeca nam jedna zasada, której konsekwentnie się trzymamy. Nie zaproponujemy naszym klientkom czegoś, czego same byśmy nie założyły – zapewniają panie. - Oczywiście trzymamy rękę na pulsie i jesteśmy na bieżąco z najnowszymi trendami.

Konsekwentnie też poszerzają swoją ofertę – do koszulek i piżam dołączyły bieliznę nocną i lekkie stroje dla kobiet w ciąży.

- Kiedy same spodziewałyśmy się dzieci, raziło nas, że w zasadzie nie mamy co na siebie nałożyć, zwłaszcza na noc.  Dostępne piżamy przypominały bezkształtne worki w smutnych kolorach. A przecież w ciąży nadal jesteśmy kobietami i chcemy czuć się kobieco – mówi Anna Andruszkiewicz, dyrektor kreatywna w firmie.
Zainteresowanie było ogromne, stąd lekka odzież, nie tylko dla pań w ciąży, pojawia się w ofercie co sezon. Z potrzeby chwili powstała także kolekcja Praline. Nic tak nie dodaje kobiecie pewności jak piękna bielizna. Zarówno taka na co dzień, jak też na wyjątkowe okazje. Kolekcja to przede wszystkim biustonosze, do których można dobrać odpowiedni dół.

- Nie każda kobieta może sobie pozwolić na nałożenie stringów, nie wszystkie panie je lubią. Stąd do każdego biustonosza proponujemy do wyboru klasyczne figi, szorty bądź stringi - podkreśla Edyta Kośko. – Mamy też propozycje dla pań o obfitym biuście.

Wśród biustonoszy są te w tradycyjnych kolorach – beżu czy czerni. Ale z pazurem – tu seksowna siatka, tam koronka,  ciekawy wzór, ułożenie ramiączek. Gdzie indziej beż podkręca pudrowy róż, bądź wzór inspirowany motywem paisley. Klasyka jest potrzebna, szczególnie gdy ubieramy się do pracy. Ale nie może być nudno.

- Jesteśmy dość znużone utrzymującym się od kilku lat trendem, by wszystko było szare, białe albo beżowe. Dotyczy to nie tylko bielizny, ale też wnętrz czy przedmiotów użytkowych – mówią założycielki firmy Pigeon. – My nie chcemy się temu poddać, my kochamy kolor! Jest on szczególnie potrzebny w naszym ponurym klimacie.

Panie, które mają podobne zapatrywania nie zawiodą się kolekcją Praline. Wesołe, niezwykle optymistyczne połączenie beżu, różu i limonowej zieleni albo krwista czerwień z elementami czerwieni z pewnością wzbudzą ich zachwyt. Wygląd, któremu nie można się oprzeć to nie wszystko. Bielizna firmy Pigeon to przede wszystkim jakość. Technologia to oczko w głowie Edyty.

- Bielizna musi być wygodna i wytrzymała – podkreśla. – Szycie naszych biustonoszy zlecamy jednej z najlepszych firm w Polsce.

Firma Pigeon w lutym tego roku obchodziła 11 urodziny. Jest znanym producentem bielizny, prezentującym się na zagranicznych targach i mającym rzesze klientów w kilku krajach.

Praline.Nowa kolekcja.doc

Praline.Nowa kolekcja.pdf

Praline.Nowa kolekcja.txt

351A3692-sel-kol-ret.jpg

00000001-sel-kol-ret.jpg

351A3774-sel-kol-ret.jpg

351A3529-sel-kol-ret.jpg

351A3612-sel-kol-ret.jpg

351A3936-sel-kol-ret.jpg

351A3907-sel-kol-ret.jpg

00000002-sel-kol-ret.jpg

00000003-sel-kol-ret.jpg

351A3973-sel-kol-ret.jpg

Bestie mają wielkie apetyty

Białostocka drużyna szczypiorniaka Bestios pokazała, że ma ducha do walki. Po ubiegłorocznym spadku do III ligi, powraca do gry w II i na starcie sezonu wygrywa Turniej Prezydenta Miasta Białegostoku w Piłce Ręcznej. Rozbudziło to nadzieje i apetyty przed rozgrywkami ligowymi, które ruszają w sobotę.
Klesberg – testowane w Niemczech…

Firma Klesberg funkcjonuje na polskim rynku od roku. Produkuje osprzęt  rolniczy i komunalny, a także niezbędne akcesoria do nich. Wyrobiła sobie markę w na rynkach zachodniej Europy, gdzie jej wyroby sprzedają się najlepiej. Teraz chce mocniej zaistnieć także w świadomości polskich rolników.
Buty trekkingowe wygodne od pierwszego założenia.

Wykonane zostały z najlepszych materiałów, charakteryzuje je różnorodna kolorystyka, do tego są lekkie, wygodne i co najważniejsze dostępne od ręki i w atrakcyjnych cenach. Tak w telegraficznym skrócie można opisać najnowszą kolekcję obuwia trekkingowego, którą wprowadza na rynek polski producent NIK Giatoma Niccoli.
TUZ Leśnik dostępny już w Polsce

TUZ-y, produkty znanej słoweńskiej firmy Leśnik wchodzą na polski rynek. Rodzinna spółka z 40-letnią tradycją oferuje urządzenia dla branży rolniczej i komunalnej. Cieszą się one dużą renomą m.in. w Austrii, Niemczech i Skandynawii. Teraz Leśnik chce dotrzeć także do polskich klientów.