Usługi medyczne na najwyższym poziomie. Omeda z odnowionym certyfikatem ISO

Humana Medica Omeda to nowoczesny ośrodek medyczny, zlokalizowany w centrum Białegostoku, przy ul. Fabrycznej. Istnieje od 12 lat i jest pierwszym niepublicznym szpitalem w regionie. Wysoką jakość usług świadczonych przez Omedę potwierdza niezależna organizacja certyfikująca. Placówka zakończyła właśnie proces odnowienia Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001.

ISO w Omedzie zostało wdrożone w 2015 roku. Proces wprowadzania Systemu Zarządzania Jakością trwał ponad  pół roku, a certyfikacja objęła zarówno szpital świadczący zabiegi z zakresu chirurgii ogólnej i ortopedii, jak i część ambulatoryjną - czyli wszystkie poradnie specjalistyczne.

- Decyzją Jednostki Certyfikacyjnej SGS Polska sp. z o.o. nasz system zarządzania został ponownie zarejestrowany jako spełniający niezbędne wymagania nowej  normy ISO 9001:2015.  Dokumentem formalnie potwierdzającym ten fakt jest nowy certyfikat tak istotny na dzisiejszym rynku . Czujemy ogromną satysfakcję, że niezależny audyt potwierdził  to, na czym przede wszystkim nam zależy: najwyższą jakość usług - w tym wykonywanych procedur medycznych. To informacja szczególnie ważna dla  naszych pacjentów, którzy zyskują w ten sposób kolejne potwierdzenie najwyższego poziomu  opieki medycznej realizowanej przez Omedę   – mówi Andrzej Hościłowicz, prezes zarządu Humana Medica Omeda.

Omeda powstała przed 12 laty z myślą o wszystkich pacjentach, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonywanych zabiegów oraz kompleksowa opieka medyczna. Niewątpliwie, największym jej atutem jest zespół najlepszych specjalistów niemal ze wszystkich dziedzin medycyny oraz komfortowe warunki w szpitalu i świadczona opieka pooperacyjna.

To pierwsza tak nowoczesna, niepubliczna placówka medyczna w regionie, w której skład wchodzą poradnie specjalistyczne oraz szpital o profilu chirurgicznym, ortopedycznym i laryngologicznym.

Początki Humana Medica Omeda  sięgają lutego 2006 r.  Wówczas w placówce przeprowadzona została  pierwsza operacja  chirurgiczna pacjenta z przepukliną. W tym samym  roku wykonano jeszcze ponad 100 innych zabiegów.

Od 2006 roku w Omedzie zoperowano blisko 24 tysiące pacjentów, a w poradniach zarejestrowano ich ponad  80 tysięcy.

Omeda2.jpg

Omeda.jpg

Omeda1.jpg

ISO-OMEDA.pdf

ISO-OMEDA.doc

Omeda3.jpg

ISO-OMEDA.txt

Kleszczowe zapalenie mózgu - groźne i nieprzewidywalne

Kleszczowe zapalenie opon mózgowo - rdzeniowych i mózgu jest groźną chorobą ośrodkowego układu nerwowego. Niejednokrotnie występują po niej powikłania pochorobowe. To najczęściej uporczywe bóle głowy, zaburzenia psychiczne, a nawet niedowłady.
Wybierasz się na tropikalny urlop? Pamiętaj o szczepieniu

Okres wakacyjny to tradycyjnie czas wzmożonych wyjazdów na urlop. Co roku rośnie liczba turystów z naszego kraju, którzy za cel swoich wojaży obierają zagraniczne kurorty lub decydują się na przygodę życia w odległych, tropikalnych zakamarkach świata. Jednak, jak przestrzegają specjaliści, wcale nie trzeba jechać do Tajlandii, Meksyku czy do innych równie egzotycznych miejsc, aby przywieźć ze sobą oprócz wakacyjnych wspomnień, również niestety niezbyt miłą pamiątkę w postaci chorób tropikalnych, które mogą prowadzić do wielu trudnych w leczeniu powikłań, a nawet śmierci.
Kolonoskopia nie musi być nieprzyjemna

Kolonoskopia!!! Kiedy Adrian usłyszał to słowo w gabinecie lekarskim ugięły się pod nim kolana. Strach wziął górę nad rozsądkiem i w duchu powtarzał sobie, że za żadne skarby nie podda się tak bolesnemu badaniu. Po kilku miesiącach zmiany w jego jelitach były na tyle poważne, że trafił na stół operacyjny, a przecież mógł tego uniknąć…
„Metamorfozy” z Hajnówce

Popularne „Metamorfozy”, organizowane przez klub Mrs. Sporty, po raz pierwszy w Hajnówce! Wybrana do projektu pani przez dwa miesiące będzie miała szansę nie tylko zmienić swój wygląd, ale też dietę i codzienne nawyki, a w rezultacie życie.