Usługi medyczne na najwyższym poziomie. Omeda z odnowionym certyfikatem ISO

Humana Medica Omeda to nowoczesny ośrodek medyczny, zlokalizowany w centrum Białegostoku, przy ul. Fabrycznej. Istnieje od 12 lat i jest pierwszym niepublicznym szpitalem w regionie. Wysoką jakość usług świadczonych przez Omedę potwierdza niezależna organizacja certyfikująca. Placówka zakończyła właśnie proces odnowienia Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001.

ISO w Omedzie zostało wdrożone w 2015 roku. Proces wprowadzania Systemu Zarządzania Jakością trwał ponad  pół roku, a certyfikacja objęła zarówno szpital świadczący zabiegi z zakresu chirurgii ogólnej i ortopedii, jak i część ambulatoryjną - czyli wszystkie poradnie specjalistyczne.

- Decyzją Jednostki Certyfikacyjnej SGS Polska sp. z o.o. nasz system zarządzania został ponownie zarejestrowany jako spełniający niezbędne wymagania nowej  normy ISO 9001:2015.  Dokumentem formalnie potwierdzającym ten fakt jest nowy certyfikat tak istotny na dzisiejszym rynku . Czujemy ogromną satysfakcję, że niezależny audyt potwierdził  to, na czym przede wszystkim nam zależy: najwyższą jakość usług - w tym wykonywanych procedur medycznych. To informacja szczególnie ważna dla  naszych pacjentów, którzy zyskują w ten sposób kolejne potwierdzenie najwyższego poziomu  opieki medycznej realizowanej przez Omedę   – mówi Andrzej Hościłowicz, prezes zarządu Humana Medica Omeda.

Omeda powstała przed 12 laty z myślą o wszystkich pacjentach, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonywanych zabiegów oraz kompleksowa opieka medyczna. Niewątpliwie, największym jej atutem jest zespół najlepszych specjalistów niemal ze wszystkich dziedzin medycyny oraz komfortowe warunki w szpitalu i świadczona opieka pooperacyjna.

To pierwsza tak nowoczesna, niepubliczna placówka medyczna w regionie, w której skład wchodzą poradnie specjalistyczne oraz szpital o profilu chirurgicznym, ortopedycznym i laryngologicznym.

Początki Humana Medica Omeda  sięgają lutego 2006 r.  Wówczas w placówce przeprowadzona została  pierwsza operacja  chirurgiczna pacjenta z przepukliną. W tym samym  roku wykonano jeszcze ponad 100 innych zabiegów.

Od 2006 roku w Omedzie zoperowano blisko 24 tysiące pacjentów, a w poradniach zarejestrowano ich ponad  80 tysięcy.

Omeda2.jpg

Omeda.jpg

Omeda1.jpg

ISO-OMEDA.pdf

ISO-OMEDA.doc

Omeda3.jpg

ISO-OMEDA.txt

Kolonoskopia nie musi być nieprzyjemna

Kolonoskopia!!! Kiedy Adrian usłyszał to słowo w gabinecie lekarskim ugięły się pod nim kolana. Strach wziął górę nad rozsądkiem i w duchu powtarzał sobie, że za żadne skarby nie podda się tak bolesnemu badaniu. Po kilku miesiącach zmiany w jego jelitach były na tyle poważne, że trafił na stół operacyjny, a przecież mógł tego uniknąć…
Pomóż spełnić marzenie Huberta. Trwa zbiórka na portalu Pomagam.pl

50 tysięcy złotych – tylko tyle i aż tyle potrzeba, aby pomóc niezwykłej rodzinie, w której wychowuje się 11-letni Hubert, podopieczny Białostockiego Hospicjum dla Dzieci. By mógł chorować w lepszych warunkach musi mieć swój własny, nawet niewielki pokój. W tym momencie jego rodzice i dwaj bracia mieszkają w niespełna 40-metrowym, dwupokojowym mieszkaniu i nie mają pieniędzy, by móc zamienić je na większe. Fundacja „Pomóż Im” uruchomiła zbiórkę na portalu Pomagam.pl i do tej pory udało się zebrać ponad 5600 zł.
Krynka kolejny raz aktywnie włącza się w Święto Studentów

Juwenalia, czyli najważniejsze święto wszystkich studentów, zbliżają się wielkimi krokami. 23 maja podczas tradycyjnej parady żaków, młodzi ludzie przejmą klucze do miasta i będą nim rządzić przez trzy kolejne dni! Jak zapewniają organizatorzy nie zabraknie dobrej muzyki, a motywem przewodnim tegorocznej imprezy jest Dziki Wschód. Doroczne Juwenalia tradycyjnie już wesprze Krynka – podlaski producent wód i napojów.
Zabierz mamę na trening

Dni otwarte w Mrs. Sporty w Zamościu będą obchodzone także jako Dni Bliskich, ponieważ zawsze weselej trenuje się drużynowo. Przypadają one na 25 i 26 maja, kiedy dziękujemy naszym mamom. Klub zachęca, by swoje święto spędziły aktywnie i w dobrym towarzystwie.

In vitro krok po kroku

Kiedy okazało się, że Joanna ma niedrożne jajowody i nie ma szans na naturalną ciążę, nie poddała się. Razem z mężem postanowili poszukać innego sposobu na to, by stać się rodzicami. Radzili się specjalistów i próbowali wielu metod. Bezskutecznie. Zostało ostatnie rozwiązanie – in vitro.