Pierwszokomunijne prezenty od Lodów Bonano

Pierwsza Komunia Święta to wyjątkowe wydarzenie w życiu dziecka. Poza oczywistymi względami duchowymi, nieodłącznym elementem uroczystości są również… prezenty! LodyBonano to marka, która stara się zawsze być blisko najmłodszych. Dlatego już po raz kolejny zaprasza wszystkich przystępujących do Sakramentu Pierwszej Komunii uczniów na lodowy upominek, aby dodatkowo osłodzić im ten dzień.

Kilka lat temu LodyBonano zainicjowały sympatyczną akcję stworzoną z myślą o dzieciach przystępujących pierwszy raz w życiu do Komunii, fundując im darmowe lody. Akcja co roku cieszy się niesłabnącą popularnością, bo pod lodziarniami sieci w niedzielne, „komunijne” popołudnia ustawiają się długie kolejki odświętnie ubranych maluchów.
- W ten sposób chcieliśmy też stworzyć pewną nową, miłą tradycję - fundowania lodowych deserów dla każdego, kto w dniu swojej Pierwszej Komunii Świętej zamelduje się w jednym z ponad 200 lokali naszej sieci w całej Polsce. Warunek jest właściwie tylko jeden: aby otrzymać lodowy prezent trzeba przybyć do lodziarni w swoim wyjątkowym, komunijnym stroju. Oceniając to z perspektywy czasu myślę, że sztuka ta nam się udała - wyjaśnia Sylwia Korpacz, manager ds. wizerunku marki LodyBonano.

Dzieci mogą wybrać pomiędzy Kajtusiem, Disneyem i Rurką niekapką. Z kolei w lodziarniach, w których obowiązuje już nowe menu – LodyBonano Mix – w ramach tej wyjątkowej akcji, przystępujący do Pierwszej Komunii otrzymają w prezencie lód o gramaturze 50g i dowolny dodatek z niebieskiego koła gratis.

Akcja obowiązuje we wszystkich punktach na terenie całego kraju i potrwa aż do drugiej połowy czerwca.

- Choć tradycyjnie komunie organizowane są w maju, ale jednocześnie pamiętamy też o takich miejscach, w których uroczystości planowane są już w ostatnią niedzielę kwietnia, a czasami odbywają się nawet i w drugiej połowie czerwca. Chcemy zatem dać szansę, aby każde dziecko odebrało nasz słodki upominek, dlatego nasza promocja potrwa praktycznie do wakacji – dodaje przedstawicielka sieci LodyBonano.

Lodziarnie z charakterystycznym, żółto-zielonym szyldem spotkać można niemal w każdym mieście i miasteczku w Polsce. Sieć jest obecna na rynku już od 14 lat.
27750299_2002970269718338_2443350898562155404_n.png

27750299_2002970269718338_2443350898562155404_n.png

LodyBonano fundują prezenty na Pierwszą Komunię. MEDIA_0.doc

Jak przetrwać pierwsze, trudne momenty w lodowym biznesie?

- Myślenie w stylu: otwieram lodziarnię pod znaną marką i już nic nie muszę, to duży błąd - uważa Radosław Charubin, prezes największej sieci lodziarni w Polsce – LodyBonano. Udziela też kilku rad, co robić, kiedy lodowy biznes nie idzie tak jak byśmy chcieli.
Bałwanek Buli do usług

LodyBonano zawsze zaskakują. W tym sezonie w ich ofercie pojawi się lekki jak chmurka Buli. To lód w formie obłoczka albo bałwanka - co zresztą jako pierwsze dostrzegły dzieci - i o równie niebiańskim smaku. Jego twórcy spodziewają się też, że „zmrozi” konkurencję.
Sami miksujemy to co jemy

LodyBonano zmieniają filozofię sprzedaży. Dają klientowi wybór i uwalniają jego kreatywność. Teraz to on będzie twórcą swojego deseru, skomponuje jego smak, wygląd, dobierze dodatki. Będzie mógł dowolnie miksować lodowe składniki, dlatego nowa formuła nosi nazwę LodyBona
Pomóż spełnić marzenie Huberta. Trwa zbiórka na portalu Pomagam.pl

50 tysięcy złotych – tylko tyle i aż tyle potrzeba, aby pomóc niezwykłej rodzinie, w której wychowuje się 11-letni Hubert, podopieczny Białostockiego Hospicjum dla Dzieci. By mógł chorować w lepszych warunkach musi mieć swój własny, nawet niewielki pokój. W tym momencie jego rodzice i dwaj bracia mieszkają w niespełna 40-metrowym, dwupokojowym mieszkaniu i nie mają pieniędzy, by móc zamienić je na większe. Fundacja „Pomóż Im” uruchomiła zbiórkę na portalu Pomagam.pl i do tej pory udało się zebrać ponad 5600 zł.

Zbiórka dla Burka

Jeśli lubisz zwierzaki, wzrusza cię ich los - często tak trudny - możesz przyłączyć się do majowej akcji sieci Makarun. Polega ona na zbiórce najpotrzebniejszych rzeczy dla bezdomnych psów i kotów, które przekazane zostaną do lokalnych schronisk. Burek czeka!