Zbiórka dla Burka

Makarun pomaga

Zbiórka dla Burka

Jeśli lubisz zwierzaki, wzrusza cię ich los - często tak trudny - możesz przyłączyć się do majowej akcji sieci Makarun. Polega ona na zbiórce najpotrzebniejszych rzeczy dla bezdomnych psów i kotów, które przekazane zostaną do lokalnych schronisk. Burek czeka!

Sieć Makarun Spaghetti and Salad liczy obecnie 25 punktów. Działają one w 12 miastach Polski (m.in. Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, Krakowie, Białymstoku), akcja obejmie więc niemal cały kraj. Do każdego z lokali, do końca maja można będzie przynieść dary dla bezdomnych zwierząt. Właściciele restauracji nawiązali kontakt ze schroniskami działającymi w najbliższej okolicy i dowiedzieli się, jakie są w nich największe braki zaopatrzeniowe.

- Każde schronisko ma oczywiście indywidualne potrzeby, ale są też rzeczy które przydadzą się wszędzie - mówi Iga Tymczyszyn, inicjatorka zbiórki i kierownik ds. franczyzy w Makarunie. - Zwracamy się więc do naszych klientów, by okazali serce i przynosili do punktów naszej sieci karmę dla psów i dla kotów, środki czystości, a także rzeczy do pielęgnacji zwierząt.

Informacje o tym, jakie są najpilniejsze potrzeby w poszczególnych schroniskach będzie można uzyskać od załogi każdej restauracji Makaruna. Żadna z nich nie odmówiła udziału w zbiórce.

- Mam w domu klika czworonogów i wiem jak pięknie potrafią się odwdzięczyć za opiekę i pomoc - mówi Bożena Konieczny, właścicielka Makaruna w Bielsko-Białej, która z powodzeniem przeprowadziła pilotażową zbiórkę na rzecz bielskiego schroniska w grudniu ubiegłego roku. - Zachęcam wszystkich mieszkańców mojego miasta, by wzięli udział w naszej akcji. Wiem z doświadczenia, że jeżeli ktoś  zaangażował się w taką inicjatywę, to zazwyczaj nie jest to jego ostatni raz. Staje się zwyczajnie zainteresowany tym, co się dalej dzieje ze zwierzakami, które wsparł. Potem, co jakiś czas zagląda do schroniska, a jak już tam zachodzi, to przecież nie z pustym rękoma. Takie akcje po prostu angażują ludzi na dłużej. W najszczęśliwszych przypadkach kończą się tak, że jakiś Burek znajduje nowy dom.

Na darczyńców czeka oczywiście nagroda. Każdy kto się włączy w akcję może liczyć na 25 proc. rabatu na makarunowe dania. Zbiórka potrwa do końca maja. Potem wszystkie dary zostaną policzone i przewiezione do wybranych schronisk.

Na stronie białostockiego Schroniska dla Zwierząt jest ponad 600 fotografii psów do adopcji. Zapewne wiele z nich znalazło już dom. Ale ciągle pojawiają się nowi lokatorzy schroniska. Średniej wielkości pies zjada ok. 10 kg karmy miesięcznie. Potrzeby są więc naprawdę ogromne.

makarun.jpg

akcja schronisko- MEDIA.doc

Z Makarunem da się zarobić

Pięć nowych punktów na makarunowej mapie Polski - to bilans pierwszego kwartału działania franczyzowej marki Makarun Spaghetti and Salad. Dzięki temu utrzymuje ona tytuł największej i najszybciej rozwijającej się sieci spaghetterii w kraju.
Wrocław potrzebuje Makaruna

Wrocław może być złotą żyłą dla inwestorów zamierzających wejść w makarunowy biznes. Działa tam - i to bardzo dobrze - tylko jeden punkt tej rozpoznawalnej, kulinarnej marki. Makarun Spaghetti and Salad oferuje właśnie dwie świetne miejscówki w tym mieście.
Mam klientów, którzy stołują się u mnie codziennie

Pan Leszek Wojtyla otworzył punkt sieci Makarun Spaghetti and Salad w poznańskiej galerii Malta 2 marca. Rozmawiamy z nim o tym, jak początkujący w branży gastronomicznej przedsiębiorca przetrwał pierwszy weekend po wprowadzeniu zakazu handlu w niedzielę i jak widzi swoje perspektywy w biznesie.
„Fast” - szybko, dobrze i ze smakiem

Fast foody kojarzą się w Polsce niezbyt dobrze. Najczęściej ze śmieciowym jedzeniem z budki przy dworcu. A przecież „fast” nie znaczy byle jak tylko szybko. To prosta kuchnia serwowana w klika minut. Równie dobrze może to więc być sałatka, krewetki czy pierwszorzędne spaghetti. Ważne z czego i jak danie jest zrobione.

Nowa odsłona sklepu z produktami Axami

Chcesz poczuć się wyjątkowo? Szykuje się wielka impreza lub romantyczna kolacja z ukochanym? Czasu masz niewiele i zależy ci, by wypaść jak najlepiej? Nic prostszego. Białostocka firma, która od wielu lat zajmuje się projektowaniem unikalnej, damskiej bielizny uruchomiła nowy sklep internetowy. Adres pozostaje bez zmian – www.axami24.pl – wszystko inne zmienia się na lepsze.