Zbiórka dla Burka

Makarun pomaga

Zbiórka dla Burka

Jeśli lubisz zwierzaki, wzrusza cię ich los - często tak trudny - możesz przyłączyć się do majowej akcji sieci Makarun. Polega ona na zbiórce najpotrzebniejszych rzeczy dla bezdomnych psów i kotów, które przekazane zostaną do lokalnych schronisk. Burek czeka!

Sieć Makarun Spaghetti and Salad liczy obecnie 25 punktów. Działają one w 12 miastach Polski (m.in. Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, Krakowie, Białymstoku), akcja obejmie więc niemal cały kraj. Do każdego z lokali, do końca maja można będzie przynieść dary dla bezdomnych zwierząt. Właściciele restauracji nawiązali kontakt ze schroniskami działającymi w najbliższej okolicy i dowiedzieli się, jakie są w nich największe braki zaopatrzeniowe.

- Każde schronisko ma oczywiście indywidualne potrzeby, ale są też rzeczy które przydadzą się wszędzie - mówi Iga Tymczyszyn, inicjatorka zbiórki i kierownik ds. franczyzy w Makarunie. - Zwracamy się więc do naszych klientów, by okazali serce i przynosili do punktów naszej sieci karmę dla psów i dla kotów, środki czystości, a także rzeczy do pielęgnacji zwierząt.

Informacje o tym, jakie są najpilniejsze potrzeby w poszczególnych schroniskach będzie można uzyskać od załogi każdej restauracji Makaruna. Żadna z nich nie odmówiła udziału w zbiórce.

- Mam w domu klika czworonogów i wiem jak pięknie potrafią się odwdzięczyć za opiekę i pomoc - mówi Bożena Konieczny, właścicielka Makaruna w Bielsko-Białej, która z powodzeniem przeprowadziła pilotażową zbiórkę na rzecz bielskiego schroniska w grudniu ubiegłego roku. - Zachęcam wszystkich mieszkańców mojego miasta, by wzięli udział w naszej akcji. Wiem z doświadczenia, że jeżeli ktoś  zaangażował się w taką inicjatywę, to zazwyczaj nie jest to jego ostatni raz. Staje się zwyczajnie zainteresowany tym, co się dalej dzieje ze zwierzakami, które wsparł. Potem, co jakiś czas zagląda do schroniska, a jak już tam zachodzi, to przecież nie z pustym rękoma. Takie akcje po prostu angażują ludzi na dłużej. W najszczęśliwszych przypadkach kończą się tak, że jakiś Burek znajduje nowy dom.

Na darczyńców czeka oczywiście nagroda. Każdy kto się włączy w akcję może liczyć na 25 proc. rabatu na makarunowe dania. Zbiórka potrwa do końca maja. Potem wszystkie dary zostaną policzone i przewiezione do wybranych schronisk.

Na stronie białostockiego Schroniska dla Zwierząt jest ponad 600 fotografii psów do adopcji. Zapewne wiele z nich znalazło już dom. Ale ciągle pojawiają się nowi lokatorzy schroniska. Średniej wielkości pies zjada ok. 10 kg karmy miesięcznie. Potrzeby są więc naprawdę ogromne.

makarun.jpg

akcja schronisko- MEDIA.doc

Trafiona lokalizacja makarunowego Food Trucka

Pomarańczowy punkt, który z daleka widać pod krakowską galerią M1 to Food Truck marki Makarun Spaghetti and Salad. Błyszczący nowością mercedes serwuje jej klientom włoskie pasty na wynos.
Agencja Publicum wykreowała pomidorową kampanię Makaruna

Krwistoczerwony, włoski pomidor Cirio, który jest wykorzystywany do sosów w polskiej sieci restauracji Makarun Spaghetti and Salad został doceniony przez związek kucharzy ze słonecznej Italii i otrzymał prestiżowe wyróżnienie. To był przyczynek do tego, by stworzyć tematyczną i znakomitą kampanię na Facebooku, za którą odpowiada Agencja Publicum PR.
Uczniowski konkurs Makaruna

Wakacje bywają wyzwaniem dla rodzin z dziećmi. Podczas wyjazdu wiele maluchów godzi się jeść tylko frytki albo hot dogi. Tymczasem wśród street foodów można znaleźć naprawdę wartościowe posiłki, na dodatek  w przystępnej cenie. Makarun Spaghetti and Salad zaprasza dzieci do swoich lokali. Poza pyszną pastą, ma dla nich konkurs z nagrodami.
Makarun w handlowym sercu Łomży?

To możliwe już niebawem. Jest tylko jeden warunek – potrzebna jest kreatywna osoba, gotowa do nawiązania współpracy franczyzowej z największą w Polsce siecią spaghetterii typu „take away”.