Bałwanek Buli do usług

Nowy deser od Lodów Bonano

Bałwanek Buli do usług

LodyBonano zawsze zaskakują. W tym sezonie w ich ofercie pojawi się lekki jak chmurka Buli. To lód w formie obłoczka albo bałwanka - co zresztą jako pierwsze dostrzegły dzieci - i o równie niebiańskim smaku. Jego twórcy spodziewają się też, że „zmrozi” konkurencję.

Jako nowa pozycja, wejdzie obowiązkowo do tegorocznego menu, także zaskakującego, któremu producent nadał nazwę LodyBonano MIX. Jego nowatorstwo polega na tym, że klient sam będzie komponował swój lodowy deser, według własnego gustu, dobierając ulubione dodatki. Pozostałe lodziarnie będą mogły wprowadzić Buli jako urozmaicenie dotychczasowej, tradycyjnej oferty.

- Biznes lodowy opiera się na nowinkach, tym się wygrywa w tej branży i dystansuje konkurencję – mówi Dorota Tyborowska, manager rozwoju sieci LodyBonano. - Pod względem smaku Buli przypomina klasycznego świderka, ale zadbaliśmy o to, by ciekawiej wyglądał. Nowy lód może przywodzić smakoszom na myśl puszystą chmurkę, albo bałwanka, który z kolei kojarzy z tak upragnionym latem orzeźwieniem. Buli to chyba ładna nazwa dla bałwanka? Powinny go polubić nie tylko dzieci.

Dzięki Buli atrakcyjniej przedstawiać się będzie sezonowe menu sieci, co jest ukłonem w stronę konsumentów. Ale jego wprowadzenie powinno także przynieść wymierne korzyści franczyzobiorcom. Na nowym produkcie mogą bowiem oprzeć swoją wakacyjną strategię promocyjną, zyskując tym samym ciekawych nowości klientów. Dzięki niespotykanemu wyglądowi deser ten będzie też dawał partnerom LodówBonano przewagę nad konkurencją, która uważnie śledzi niekonwencjonalne i na ogół trafione rynkowe pomysły marki z Podlasia.

- Staramy się nie osiadać na laurach. Lody muszą się kręcić. Także dzięki regularnie i umiejętnie wprowadzanym przez nas innowacjom ciągle nie brakuje inwestorów, zainteresowanych naszą marką, którzy chcą dołączyć do sieci – dodaje Dorota Tyborowska.

Obecnie pod szyldem LodyBonano działa ponad 200 punktów i jest to tym samym największa w kraju sieć franczyzowych lodziarni. Większość franczyzobiorców już po kilku miesiącach decyduje się na uruchomienie kolejnego punktu z lodami. Jest to biznes, w którym można się spodziewać bardzo szybkiego zwrotu poniesionych na inwestycje kosztów.

Widok kolejek przed lodziarniami Bonano wszedł już do letniego pejzażu większości miast w północnej i centralnej Polsce. Teraz dzięki deserowi Buli mogą się one jeszcze wydłużyć. Na pewno nie zmartwi to lodziarzy.

Buli.JPG

Buli.JPG

Buli1.JPG

LodyBonanoBULI.MEDIA.doc

LodyBonano idą na rekord

Franczyzobiorcy, którzy otworzyli lodziarnię na początku tego sezonu mieli chyba jakieś przecieki z góry. Dawno nie było tak dobrego sezonu. Jesteśmy dopiero na jego półmetku, a największa w Polsce franczyzowa sieć w branży - LodyBonano wydała już 12 milionów lodów.
LodyBonano – szturm na małe miejscowości

Ponad 60 proc. franczyzobiorców sieci LodyBonano już po roku współpracy, decyduje się na otwarcie kolejnej lodziarni. Tak jak Katarzyna Chlabicz z Białegostoku, która uruchomiła ubiegłej wiosny pierwszy punkt i wkrótce otworzy drugi.
Za czerwony pasek lody za złotówkę

Uczniowie twierdzą, że drugie największe święto po Bożym Narodzeniu to koniec roku szkolnego, ponieważ rozpoczyna dwa miesiące wakacyjnej laby. Rodzice na pewno wynagrodzą całoroczny trud swoich pociech drobnymi upominkami i uściskami. Od sieci LodyBonano zaś dostaną jeszcze truskawkowe lody za złotówkę.
W Dzień Dziecka lody za złotówkę

Wszystkie dzieci czekają na ten dzień. Ich dzień. Oczywiście chodzi przede wszystkim o prezenty, ale też o te mniejsze przyjemności, z których największą jest chyba wspólne - z rodziną albo przyjaciółmi - wyjście na lody. Rzecz jasna LodyBonano, które 1 czerwca dają specjalne promocje na mrożone smakołyki i prezenty.