Krynka kolejny raz aktywnie włącza się w Święto Studentów

Juwenalia, czyli najważniejsze święto wszystkich studentów, zbliżają się wielkimi krokami. 23 maja podczas tradycyjnej parady żaków, młodzi ludzie przejmą klucze do miasta i będą nim rządzić przez trzy kolejne dni! Jak zapewniają organizatorzy nie zabraknie dobrej muzyki, a motywem przewodnim tegorocznej imprezy jest Dziki Wschód. Doroczne Juwenalia tradycyjnie już wesprze Krynka – podlaski producent wód i napojów.

Juwenalia trwać będą od 24 do 26 maja 2018. Imprezy i koncerty odbędą się w kampusie Politechniki Białostockiej. Wśród tegorocznych gwiazd na studenckiej scenie pojawią się takie zespoły jak Bajm, Bracia Figo Fagot. Również miłośnicy muzyki disco polo mogą liczyć na wielkie przeżycia, bo swój udział w studenckiej imprezie zapowiedział Zenon Martyniuk. Wybory Miss Studentek to już tradycja Juwenaliów. W tym roku również będzie można poznać najpiękniejsze studentki białostockich uczelni.

Podlaski producent wód i napojów Krynka, jak co roku wspiera organizatorów tej studenckiej imprezy.

-  Nasz udział w tym wydarzeniu stał się tradycją. Z roku na rok coraz bardziej cieszymy się, że możemy dołożyć swoją cegiełkę do tego dzieła, znajdując się w gronie wielu innych, zacnych firm i instytucji, które wspierają żaków. Zależy nam na tym, by docierać do większej ilości odbiorców, a środowiskiem, na którym nam bardzo zależy jest właśnie brać studencka i dlatego udział w kolejnych Juwenaliach jest dla nas tak ważny  – mówi Mieczysław Surowiec, prezes Krynki.

Krynka to podlaski producent wód i napojów. Firma ściśle kojarzona z północno-wschodnim regionem Polski, już od 1945 roku dostarcza swoim klientom naturalną wodę źródlaną wydobywaną z krystalicznie czystego źródła o głębokości 70 m.

KrynkaJuwenalia.doc

doc | 1,37 MB

Juwenalia.jpg

KrynkaJuwenalia.txt

Klubowe Mistrzostwa Europy w badmintonie po raz pierwszy w Polsce

Choć badmintonowe, drużynowe mistrzostwa Europy organizowane są nieprzerwanie od dokładnie czterdziestu lat, to po raz pierwszy w historii to prestiżowe wydarzenie sportowe odbędzie się w Polsce. Rywalizacja rozpocznie się 18 czerwca w Białymstoku. Jednym z głównych sponsorów zmagań sportowców jest wytwórnia wód i napoi Krynka.
„Zadbaj o bezpieczeństwo swoje i bliskich”

Tak brzmi hasło tegorocznej, jubileuszowej – 10. już edycji akcji Motoserce. 21 kwietnia na Rynku Kościuszki w Białymstoku wystartuje impreza organizowana przez białostockich motocyklistów, której motywem przewodnim jest honorowe dawstwo krwi.  W tym roku główny akcent zostanie jednak położony na kwestie pierwszej pomocy przedmedycznej. To cenne przedsięwzięcie od lat wspiera Krynka – podlaska wytwórnia wody źródlanej i napojów.
Krynka sponsorem Drogowskazów Kariery

Podlaska wytwórnia wód i napojów Krynka kolejny raz będzie strategicznym sponsorem ogólnopolskiego projektu edukacyjnego Drogowskazy Kariery. W Białymstoku startuje on już po raz piąty, a jego celem jest pomoc studentom w zdobyciu praktycznej wiedzy, która umożliwi im rozpoczęcie kariery zawodowej.
Krynka wspiera młode, piłkarskie talenty

Młodzi piłkarze z Miejskiego  Ośrodka Szkolenia Piłkarskiego w Białymstoku rozpoczęli już wiosenne rozgrywki. Jednak ten sezon będzie szczególny, ponieważ do grona ich sponsorów dołączyła wytwórnia wód i napoi „Krynka”. . Klub MOSP przez ponad 20 lat swojego istnien

Pomóż spełnić marzenie Huberta. Trwa zbiórka na portalu Pomagam.pl

50 tysięcy złotych – tylko tyle i aż tyle potrzeba, aby pomóc niezwykłej rodzinie, w której wychowuje się 11-letni Hubert, podopieczny Białostockiego Hospicjum dla Dzieci. By mógł chorować w lepszych warunkach musi mieć swój własny, nawet niewielki pokój. W tym momencie jego rodzice i dwaj bracia mieszkają w niespełna 40-metrowym, dwupokojowym mieszkaniu i nie mają pieniędzy, by móc zamienić je na większe. Fundacja „Pomóż Im” uruchomiła zbiórkę na portalu Pomagam.pl i do tej pory udało się zebrać ponad 5600 zł.