Axami – marka znana pod każdą szerokością geograficzną

Któż nie zna sceny, w której Bridget Jones trafia do tajskiego więzienia i wszystkie zamknięte w nim kobiety, niezależnie od przewinień, koloru skóry, tuszy i wieku, łączy zachwyt nad świetnie uszytym stanikiem? Piękna bielizna to rzecz pożądana pod każdą szerokością geograficzną. Dlatego w sesjach fotograficznych marki Axami biorą udział modelki z Azji, Afryki i Europy.

W 2015 roku internetowa apteka Online Doctor przeprowadziła głośny eksperyment. Przesłała zdjęcie młodej Europejki do wybranych agencji graficznych z 18 krajów, na różnych kontynentach, z prośbą o „podrasowanie” go w taki sposób, by wizerunek odpowiadał ideałowi kobiecego piękna w danej kulturze.

Na niewielu odesłanych zdjęciach dziewczyna była podobna do siebie. Na kilku zmieniono jej też odcień skóry i... bieliznę. Z jednej strony zabieg ten pokazał, że Photoshop może wszystko, a z drugiej udowodnił, że nie istnieje jeden kanon kobiecego piękna. Świat, mimo iż stał się „globalną wioską”, jest ciągle niejednorodny i kolorowy.

Takie przeświadczenie od przeszło 20 lat przyświeca właścicielkom marki Axami. To stabilna i stale rozwijająca się firma w branży bieliźniarskiej. Jej niewątpliwym atutem jest wieloletnie doświadczenie na rynku. Marka zawsze dopasowuje się do indywidualnych potrzeb klientek i tworzy w oparciu o ich opinie i gusta. Produkty Axami dostępne są już niemal na całym świecie, a lista krajów, w których jest zapotrzebowanie na tę ekskluzywną bieliznę, stale się wydłuża.

-  Od początku mierzyłyśmy bardzo wysoko i naszym priorytetem było podbicie rynków zagranicznych. Udało się, ale przez cały czas staramy się docierać do nowych klientek na wszystkich kontynentach. Szyjemy bieliznę dedykowaną kobietom różnych nacji, o odmiennych typach urody – mówi Edyta Skutnicka, właścicielka Axami i projektantka ekskluzywnej bielizny.

Wieloletnie doświadczenie pozwoliło marce poznać i zrozumieć pewne schematy kierujące upodobaniami pań na różnych kontynentach.

- Azjatki zamawiają małe rozmiary, ale wybierają projekty, w których dominują żywe i zdecydowane kolory. Z myślą o potrzebach mieszkanek Ameryki, Axami szyje modele w dużych rozmiarach i o odważnym wzornictwie. W Afryce i Ameryce Południowej, gdzie dominują kobiety o ciemnej karnacji, piękno jest równoznaczne z feerią żywych barw. Natomiast na Bliskim Wschodzie królują złocenia i przepych – mówi Edyta Skutnicka.

Axami globalnie. Media.txt

safe_image.jpg

28427236_159780341391818_4453803278324465664_n(1).jpg

Ultra Violet... Romantyczny a zarazem prowokacyjny kolor roku

Ma komunikować oryginalność, pomysłowość, wizjonerskie myślenie, które wyznacza trendy... Ultra Violet został wybrany przez Pantone Colour Institute kolorem 2018 roku. Co ciekawe, purpura miała również w symboliczny sposób oddać hołd ikonom zachodniej popkultury.
Nowa odsłona sklepu z produktami Axami

Chcesz poczuć się wyjątkowo? Szykuje się wielka impreza lub romantyczna kolacja z ukochanym? Czasu masz niewiele i zależy ci, by wypaść jak najlepiej? Nic prostszego. Białostocka firma, która od wielu lat zajmuje się projektowaniem unikalnej, damskiej bielizny uruchomiła nowy sklep internetowy. Adres pozostaje bez zmian – www.axami24.pl – wszystko inne zmienia się na lepsze.
Poznaj Axami

To prawda, Anka zapomniała jak to jest być seksowną kobietą. Odkąd została mamą dwóch rozhasanych chłopców, jej codziennym outfitem stały się powyciągane podkoszulki, getry i poplamione zupkami sweterki. Dzieci miały już dwa lata, a ona ciągle nie mogła wyjść z pieluch, garnków, rosnących gór prania. Ledwie nadążała z przebieraniem synków - na spacerek, ze spacerku, do spania. Na siebie nie miała już czasu. Kiedy więc Marek w dzień zakochanych położył przed nią na stole bilety na lot do Wenecji, najpierw zamiast radości, ogarnęła ją panika: „Co z dziećmi? Kto się nimi zajmie? Jak to wszystko zorganizować?”. Marek cierpliwe wytrzymał jej słowotok i powiedział: „Jesteś świetną mamą, ale chciałbym, żeby wróciła już moja żona”. To było jak uderzenie obuchem. No tak, cały świat od wielu miesięcy kręcił się wokół bliźniaków, chyba czas na zmiany.
Szwaczki i gorseciarki pilnie poszukiwane

Wiodący eksporter i producent ekskluzywnej bielizny damskiej Axami planuje zwiększyć zatrudnienie. Ma to bezpośredni związek z dynamicznym wzrostem zainteresowania jej produktami na świecie i rozbudową zakładu. Firma poszukuje do pracy utalentowanych, a także doświadczonych szwaczek i gorseciarek. Mile widziane będą również osoby, które chcą przyuczyć się do zawodu.