Mrs. Sporty z Zamościa adoptowała lemura

Klub wspiera zamojskie ZOO

Mrs. Sporty z Zamościa adoptowała lemura

Nie antylopa, nie łania ani gazela zostały wybrane na maskotkę klubu Mrs. Sporty w Zamościu, ale lemur! Powód jest oczywisty - nikt tak śmiało nie wygina ciała. Od maja fitness jest opiekunem jednego z tych sympatycznych futrzaków przebywających w zamojskim ZOO.

Świadczy o tym tabliczka widniejąca przy wybiegu lemurów katta. Ale opiekunowie mają problem z odróżnieniem adoptowanego „dziecka”. Wszystkie osobniki w stadzie - całkiem sporym - wyglądają tak samo.

- Nie wiemy więc czy adoptowaliśmy dziewczynkę czy chłopca, ani ile podopieczny ma lat - żartuje Dariusz Wojtkowski, właściciel Mrs. Sporty w Zamościu. - Ale czy to ważne? Niewątpliwie jest podobny do króla Juliana z filmowego „Madagaskaru”, który dbał o formę i robił furorę na parkiecie.  Nie mamy nic przeciwko temu, by patronował naszemu klubowi i chętnie będziemy łożyć na jego utrzymanie.

Lemury katta są jednymi z popularniejszych mieszkańców ZOO w Zamościu. Przed ich wybiegiem zbiera się zawsze tłumek rozbawionych ich figlami dzieci. Zwierzęta pochodzą z Madagaskaru, ale w Zamościu mają się chyba całkiem dobrze, ponieważ chętnie się tu rozmnażają. Być może Mrs. Sporty zaadoptowała jedno w bliźniąt, które przyszły na świat rok temu, w maju 2017 roku.

- Honorowa adopcja zwierząt to coraz popularniejsza forma sponsoringu w naszym ZOO - mówi Joanna Sołodzińska, asystent ds. dydaktycznych w zamojskim ogrodzie zoologicznym, który jest jednym z najstarszych w Polsce (w tym roku obchodzi stulecie). Rocznie odwiedza je około 200 tys. osób - Firma pokrywa część kosztów utrzymania wybranego zwierzęcia. W zamian umieszczamy tabliczkę z nazwą opiekuna przy wybiegu i publikujemy informacje o sponsorze na stronie internetowej w zakładce „Nasi Przyjaciele”.

Lemur to zwierzę skoczne i żywotne, co zbiega się z ideą Mrs. Sporty. Jest to bowiem klub propagujący zdrowy i aktywny styl życia, którego oferta skierowana jest wyłącznie do pań. Plan ćwiczeń opracowywany jest indywidualnie i dostosowywany do potrzeb i możliwości każdej  klubowiczki. 30-minutowe zajęcia (zalecane są 2, 3 razy w tygodniu) odbywają się pod kontrolą trenera. Mrs. Sporty proponuje ćwiczenia, polegające na przechodzeniu kolejnych stacji, z których każda usprawnia i wzmacnia inną partię ciała.

Na zdjęciach w galerii lemury katta z zamojskiego ZOO. Na zdjęciu czołówkowym ekipa Mrs Sporty w Zamościu

DSC_0933.JPGDSC_0950.JPGDSC_0921.JPGDSC_0924.JPGDSC_0932.JPG

Mrs Sporty_lemur. MEDIA.doc

Fit przez cały rok

Z końcem lata wiele kobiet obiecuje sobie, że zachowają wakacyjną sylwetkę, a na następny urlop wyjadą w jeszcze lepszej formie. Klub Mrs. Sporty w Zamościu pomoże im wytrzymać w tym postanowieniu. Przez cały sierpień oferuje w promocji  pierwszy miesiąc treningów za złotówkę.
Płaski brzuch zaczyna się na treningu i na talerzu

Każda kobieta marzy o tym by jej brzuch był idealnie płaski. Tłuszcz na brzuchu jest nie tylko niemiły dla oka, ale także szalenie niezdrowy. Dlatego Mrs.Sporty w Zamościu zapewnia paniom trening skoncentrowany na wzmacnianiu między innymi mięśni brzucha, a w lipcu proponuje specjalny program „Płaski brzuch w 28 dni”
Zabierz mamę na trening

Dni otwarte w Mrs. Sporty w Zamościu będą obchodzone także jako Dni Bliskich, ponieważ zawsze weselej trenuje się drużynowo. Przypadają one na 25 i 26 maja, kiedy dziękujemy naszym mamom. Klub zachęca, by swoje święto spędziły aktywnie i w dobrym towarzystwie.
„Metamorfozy” dla odważnych

Klub Mrs. Sporty w Zamościu szuka trzech odważnych pań, które rzeczywiście są gotowe na pozytywne zmiany w życiu. Rozpoczyna darmowy projekt „Metamorfozy”, dzięki któremu sztab specjalistów zadba o to, by piękniały w oczach i poczuły się dobrze w swoim ciele.