Mrs. Sporty z Zamościa adoptowała lemura

Klub wspiera zamojskie ZOO

Mrs. Sporty z Zamościa adoptowała lemura

Nie antylopa, nie łania ani gazela zostały wybrane na maskotkę klubu Mrs. Sporty w Zamościu, ale lemur! Powód jest oczywisty - nikt tak śmiało nie wygina ciała. Od maja fitness jest opiekunem jednego z tych sympatycznych futrzaków przebywających w zamojskim ZOO.

Świadczy o tym tabliczka widniejąca przy wybiegu lemurów katta. Ale opiekunowie mają problem z odróżnieniem adoptowanego „dziecka”. Wszystkie osobniki w stadzie - całkiem sporym - wyglądają tak samo.

- Nie wiemy więc czy adoptowaliśmy dziewczynkę czy chłopca, ani ile podopieczny ma lat - żartuje Dariusz Wojtkowski, właściciel Mrs. Sporty w Zamościu. - Ale czy to ważne? Niewątpliwie jest podobny do króla Juliana z filmowego „Madagaskaru”, który dbał o formę i robił furorę na parkiecie.  Nie mamy nic przeciwko temu, by patronował naszemu klubowi i chętnie będziemy łożyć na jego utrzymanie.

Lemury katta są jednymi z popularniejszych mieszkańców ZOO w Zamościu. Przed ich wybiegiem zbiera się zawsze tłumek rozbawionych ich figlami dzieci. Zwierzęta pochodzą z Madagaskaru, ale w Zamościu mają się chyba całkiem dobrze, ponieważ chętnie się tu rozmnażają. Być może Mrs. Sporty zaadoptowała jedno w bliźniąt, które przyszły na świat rok temu, w maju 2017 roku.

- Honorowa adopcja zwierząt to coraz popularniejsza forma sponsoringu w naszym ZOO - mówi Joanna Sołodzińska, asystent ds. dydaktycznych w zamojskim ogrodzie zoologicznym, który jest jednym z najstarszych w Polsce (w tym roku obchodzi stulecie). Rocznie odwiedza je około 200 tys. osób - Firma pokrywa część kosztów utrzymania wybranego zwierzęcia. W zamian umieszczamy tabliczkę z nazwą opiekuna przy wybiegu i publikujemy informacje o sponsorze na stronie internetowej w zakładce „Nasi Przyjaciele”.

Lemur to zwierzę skoczne i żywotne, co zbiega się z ideą Mrs. Sporty. Jest to bowiem klub propagujący zdrowy i aktywny styl życia, którego oferta skierowana jest wyłącznie do pań. Plan ćwiczeń opracowywany jest indywidualnie i dostosowywany do potrzeb i możliwości każdej  klubowiczki. 30-minutowe zajęcia (zalecane są 2, 3 razy w tygodniu) odbywają się pod kontrolą trenera. Mrs. Sporty proponuje ćwiczenia, polegające na przechodzeniu kolejnych stacji, z których każda usprawnia i wzmacnia inną partię ciała.

Na zdjęciach w galerii lemury katta z zamojskiego ZOO. Na zdjęciu czołówkowym ekipa Mrs Sporty w Zamościu

DSC_0933.JPGDSC_0950.JPGDSC_0921.JPGDSC_0924.JPGDSC_0932.JPG

Mrs Sporty_lemur. MEDIA.doc

Zabierz mamę na trening

Dni otwarte w Mrs. Sporty w Zamościu będą obchodzone także jako Dni Bliskich, ponieważ zawsze weselej trenuje się drużynowo. Przypadają one na 25 i 26 maja, kiedy dziękujemy naszym mamom. Klub zachęca, by swoje święto spędziły aktywnie i w dobrym towarzystwie.
„Metamorfozy” dla odważnych

Klub Mrs. Sporty w Zamościu szuka trzech odważnych pań, które rzeczywiście są gotowe na pozytywne zmiany w życiu. Rozpoczyna darmowy projekt „Metamorfozy”, dzięki któremu sztab specjalistów zadba o to, by piękniały w oczach i poczuły się dobrze w swoim ciele.
Sercowy wieczorek w Mrs. Sporty w Zamościu

Klub Mrs. Sporty z Zamościu organizuje w najbliższą środę prozdrowotny wieczorek. Wyjątkowo - bo to klub sportowy wyłącznie dla kobiet - tym razem na spotkanie zaprasza nie tylko przedstawicielki płci pięknej. Podczas spotkania zostanie poruszony temat chorób układu krążenia. To problem, który dotyczy zarówno kobiet jak i mężczyzn.
Za czerwony pasek lody za złotówkę

Uczniowie twierdzą, że drugie największe święto po Bożym Narodzeniu to koniec roku szkolnego, ponieważ rozpoczyna dwa miesiące wakacyjnej laby. Rodzice na pewno wynagrodzą całoroczny trud swoich pociech drobnymi upominkami i uściskami. Od sieci LodyBonano zaś dostaną jeszcze truskawkowe lody za złotówkę.

TaniaKsiazka.pl pod nowym adresem

Podlaska firma TaniaKsiazka.pl zmienia siedzibę. Wiąże się to z szybko rosnącą sprzedażą i koniecznością przyspieszenia wysyłki towaru. Spółka zapowiada też, że o 20 proc. zwiększy zatrudnienie.