TaniaKsiazka.pl pod nowym adresem

Księgarnia inwestuje w siedzibę i zatrudnienie

TaniaKsiazka.pl pod nowym adresem

Podlaska firma TaniaKsiazka.pl zmienia siedzibę. Wiąże się to z szybko rosnącą sprzedażą i koniecznością przyspieszenia wysyłki towaru. Spółka zapowiada też, że o 20 proc. zwiększy zatrudnienie.

TaniaKsiazka.pl to jedna z największych księgarni online w Polsce. Rocznie obsługuje około 50 tysięcy klientów. Ich liczba z roku na rok rośnie. Tym samym lawinowo zwiększa się też ilość magazynowanych w firmie książek.

- Nie mieścimy się już w budynku przy ul. Kolejowej. Przenosimy się więc do nowej siedziby przy ul. Andersa 40A, gdzie będziemy dysponowali siedmiokrotnie większą  przestrzenią. Jest to szczególnie ważne ze względu na magazyn  – wyjaśnia powody przeprowadzki i inwestycji Łukasz Kierus, założyciel i właściciel marki TaniaKsiazka.pl – Dzięki temu będziemy mogli przyspieszyć realizację zamówień, a to jest dla nas priorytet.

TaniaKsiazka.pl zajmie na Andersa około pięć tysięcy metrów kwadratowych, z czego ponad cztery to hale magazynowe. Dzięki temu będzie mogła mieć więcej towaru na stanie, dostępnego „od  ręki”, a w przypadku księgarni wysyłkowej ma to ogromne znacznie.

- Teraz w wielu przypadkach musimy czekać, aż otrzymamy towar od dostawców czyli wydawnictw i hurtowni. Przez to czas realizacji zamówienia się wydłuża. A wiadomo, że wszyscy chcą mieć książki na wczoraj – mówi Łukasz Kierus. – Chcemy doprowadzić do tego, by wysyłka odbywała się w przeciągu doby od złożenia zamówienia. Stawiamy na jakość i szybkość realizacji. To wymóg czasów.

Rozwój firmy oznacza też wzrost zatrudnienia. Obecnie z księgarni pracuje około 100 osób. Żeby nadążyć z realizacją zamówień, których liczna rośnie z miesiąca na miesiąc, TaniaKsiazka.pl zamierza zatrudnić jeszcze 20 pracowników. Potrzebuje przede wszystkim osób do pracy w hali magazynowej, czyli do pakowania, układania i przygotowywania książek do wysyłki. Zainteresowani mogą znaleźć szczegóły dotyczące oferty zatrudnienia pod linkiem: http://www.taniaksiazka.pl/temat/praca-w-taniaksiazka-pl

Łukasz Kierus, prezes spółki, szacuje, że dzięki inwestycji i  przyspieszeniu wysyłki TaniaKsiazka.pl będzie realizować pięć razy więcej zamówień w skali roku niż obecnie. A to oczywiście znaczy zysk i szanse na dalszy rozwój. Firma w ostatnich tygodniach nawiązała współpracę z Adamem Guzem, jednym z najbardziej cenionych w kraju specjalistów w dziedzinie finansów. Zajmie się on optymalizacją kosztów spółki i wróżeniem skutecznej strategii  rozwojowej, która zapewni firmie TaniaKsiazka.pl pozycję lidera na rynku.

TK_Magazyn1.JPG

TK_magazyn.JPG

Inwestycja_taniaKsiazka_MEDIA.doc

TaniaKsiazka.pl najlepszym e-sklepem w Polsce!

TaniaKsiazka.pl uplasowała się na pierwszym miejscu rankingu „Koszyk Roku 2018”. Czołowa polska księgarnia internetowa jest, zdaniem ekspertów, najbardziej przyjaznym dla użytkowników e-sklepem w naszym kraju. Zestawienie powstało na podstawie analiz przeprowadzonych przez spółkę fintech Twisto oraz firmę badawczą Edisonda.
TaniaKsiazka.pl wspiera krwiodawców

„Nie bądź żyła! Oddaj krew” - to hasło ogólnopolskiej akcji zorganizowanej przez internetową księgarnię TaniaKsiazka.pl z okazji Światowego Dnia Krwiodawcy, który obchodzony jest 14 czerwca. Firma, żeby zachęcić dawców, dokłada do tradycyjnej czekolady, jaką nagradzany jest każdy z nich, kupon na książki.
Ćwierć miliona dla Białostockiego Hospicjum dla Dzieci

1 czerwca minęło dokładnie pięć lat od momentu gdy połączyły się drogi jednej z największych księgarni internetowych w Polsce TaniaKsiazka.pl z jedynym w regionie dziecięcym hospicjum. Przez ten czas konto organizacji zasiliła pokaźna kwota, przekraczająca już 250 tysięcy zł.
Liczy się wynik

Jedna z największych księgarni internetowych w Polsce TaniaKsiazka.pl, chcąc wdrożyć skuteczną strategię biznesową, rozpoczęła współpracę z Adamem Guzem. To nie tylko znany doradca biznesowy, ale też zadeklarowany czytelnik i pisarz. TaniaKsiazka.pl ma w swojej ofercie jego debiutancką powieść. Trudno o lepszy mariaż.