Ultra Violet... Romantyczny a zarazem prowokacyjny kolor roku

Ma komunikować oryginalność, pomysłowość, wizjonerskie myślenie, które wyznacza trendy... Ultra Violet został wybrany przez Pantone Colour Institute kolorem 2018 roku. Co ciekawe, purpura miała również w symboliczny sposób oddać hołd ikonom zachodniej popkultury.

„ Enigmatyczne fiolety od dawna symbolizują kontrkulturę, niekonwencjonalność i artystyczną błyskotliwość. Prince, David Bowie i Jimi Hendrix – to oni wprowadzili odcienie Ultra Violet na czoło zachodniej popkultury jako osobisty wyraz indywidualności” - czytamy w uzasadnieniu Instytutu.

Laurie Pressman – wiceprezes Pantone Colour Institute, powiedziała natomiast: ”Kolor roku Pantone to coś więcej niż trendy w świecie projektowania. To naprawdę odzwierciedlenie tego, co jest potrzebne w dzisiejszym świecie”.

Instytut Pantone to firma z branży poligraficznej, która stworzyła własną, unikatową skalę kolorów. Posługują się nią projektanci, architekci, ale przede wszystkim kreatorzy mody. Podlaski producent ekskluzywnej bielizny, marka Axami, również ma w swojej ofercie prestiżowe modele w topowym Ultra Violecie.

-  Fiolet jest dość wymagającym kolorem i trudno do niego przekonać Polki, które zdecydowanie i –niemal od zawsze – wolą klasyczną czerń lub biel. Jednak jest to barwa, która daje wiele możliwości, zwłaszcza przy projektowaniu luksusowej bielizny. Zdecydowana większość kobiet może i powinna wybrać intrygującą purpurę – podkreśla Edyta Skutnicka, właścicielka Axami i dodaje, że komplety w kolorze roku celowo znalazły się w najnowszej kolekcji „Venetian Mirror”, ciesząc się zarazem ogromnym powodzeniem wśród klientek.

Ultra Violet, według Pantone Colour Institute, przywodzi na myśl niezbadane tajemnice kosmosu, ale doskonale sprawdzi się też w romantycznych i zmysłowych kreacjach, a bielizna w tym odcieniu doda każdej stylizacji pikanterii i wyrafinowania.

- Coraz więcej branż, na czele z modową, każdego roku z niecierpliwością czeka na werdykt Pantone Colour Institute, chcąc w umiejętny sposób wykorzystać zainteresowanie klientów. Kolor Roku wytycza strategiczny kierunek trendów i wzornictwa, co znajduje bezpośrednie odbicie w projektowanych przez nas modelach – mówi Edyta Skutnicka.

Wspomniana kolekcja „Venetian Mirror”, którą wypełniają stylowe i zmysłowe komplety również w kolorze Ultra Violet, robią już furorę wśród klientów Axami na całym świecie. Kolekcja miała swoją oficjalną premierę podczas ostatnich targów modowych w Las Vegas, które odbyły się w lutym.

V-8071.jpg

V-6321,V-6322,V-6323,V-6328.jpg

V-6331,V-6332,V-6338.jpg

V-8071_2.jpg

Axami.Kolor roku.doc

Axami.Kolor roku.txt

Axami – marka znana pod każdą szerokością geograficzną

Któż nie zna sceny, w której Bridget Jones trafia do tajskiego więzienia i wszystkie zamknięte w nim kobiety, niezależnie od przewinień, koloru skóry, tuszy i wieku, łączy zachwyt nad świetnie uszytym stanikiem? Piękna bielizna to rzecz pożądana pod każdą szerokością geograficzną. Dlatego w sesjach fotograficznych marki Axami biorą udział modelki z Azji, Afryki i Europy.
Nowa odsłona sklepu z produktami Axami

Chcesz poczuć się wyjątkowo? Szykuje się wielka impreza lub romantyczna kolacja z ukochanym? Czasu masz niewiele i zależy ci, by wypaść jak najlepiej? Nic prostszego. Białostocka firma, która od wielu lat zajmuje się projektowaniem unikalnej, damskiej bielizny uruchomiła nowy sklep internetowy. Adres pozostaje bez zmian – www.axami24.pl – wszystko inne zmienia się na lepsze.
Poznaj Axami

To prawda, Anka zapomniała jak to jest być seksowną kobietą. Odkąd została mamą dwóch rozhasanych chłopców, jej codziennym outfitem stały się powyciągane podkoszulki, getry i poplamione zupkami sweterki. Dzieci miały już dwa lata, a ona ciągle nie mogła wyjść z pieluch, garnków, rosnących gór prania. Ledwie nadążała z przebieraniem synków - na spacerek, ze spacerku, do spania. Na siebie nie miała już czasu. Kiedy więc Marek w dzień zakochanych położył przed nią na stole bilety na lot do Wenecji, najpierw zamiast radości, ogarnęła ją panika: „Co z dziećmi? Kto się nimi zajmie? Jak to wszystko zorganizować?”. Marek cierpliwe wytrzymał jej słowotok i powiedział: „Jesteś świetną mamą, ale chciałbym, żeby wróciła już moja żona”. To było jak uderzenie obuchem. No tak, cały świat od wielu miesięcy kręcił się wokół bliźniaków, chyba czas na zmiany.
Szwaczki i gorseciarki pilnie poszukiwane

Wiodący eksporter i producent ekskluzywnej bielizny damskiej Axami planuje zwiększyć zatrudnienie. Ma to bezpośredni związek z dynamicznym wzrostem zainteresowania jej produktami na świecie i rozbudową zakładu. Firma poszukuje do pracy utalentowanych, a także doświadczonych szwaczek i gorseciarek. Mile widziane będą również osoby, które chcą przyuczyć się do zawodu.

Cała prawda o depilacji

Gładkie nogi nawet przez kilka tygodni? Czy to możliwe? Wiele kobiet w okresie wiosenno – letnim zadaje sobie takie pytania i nie znajduje na nie odpowiedzi. Panie zazwyczaj używają depilatorów lub kremów do depilacji. Jednak włoski po takich zabiegach odrastają niezwykle szybko i trzeba je powtarzać nawet co kilka dni.