Cała prawda o depilacji

Gładkie nogi nawet przez kilka tygodni? Czy to możliwe? Wiele kobiet w okresie wiosenno – letnim zadaje sobie takie pytania i nie znajduje na nie odpowiedzi. Panie zazwyczaj używają depilatorów lub kremów do depilacji. Jednak włoski po takich zabiegach odrastają niezwykle szybko i trzeba je powtarzać nawet co kilka dni.

Specjaliści do spraw depilacji białostockiej Salamandra Beauty Clinic zwracają uwagę na profesjonalne zabiegi depilacji, które są dobierane do indywidualnych potrzeb skóry i jakości włosa .

- Aktualnie na rynku kosmetologicznym dostępnych jest wiele różnorodnych metod depilacji, które z powodzeniem można dopasować do każdego rodzaju skóry i włosa. Trzeba pamiętać, że regularne zabiegi osłabiają owłosienie, powodują znaczne przerzedzenie oraz zapewniają komfort gładkiej skóry nawet do 4-5 tygodni – mówi Marta Jaromińska, przedstawicielka Salamandry. - Paniom, które przeraża ból, proponujemy depilację woskiem Lycon. Podczas zabiegu stosujemy oliwkę, co minimalizuje podrażnienia i zmniejsza bolesność nawet  o połowę. Kolejną metodą jest depilacja pastą cukrową. To doskonała propozycja dla osób z problemem wrastających włosów i wrażliwą skórą.

Pasta podczas depilacji jest w tej samej temperaturze co nasze ciało, a dodatkowo jest zrywana z kierunkiem wzrostu włosa, co powoduje mniejszą ilość włosów wrastających.  Co ciekawe pasta cukrowa jest produktem naturalnym i może być stosowana nawet na najbardziej wrażliwej skórze, która po zabiegu nie jest tak bardzo zaczerwieniona jak po woskowaniu. Dobrze przeprowadzony zabieg sprawia, że ryzyko wrastania włosków jest minimalne.

- Na lato proponujemy łączenie tych dwóch metod, co daje najlepszy efekt, szczególnie jeżeli chodzi o delikatniejsze miejsca takie jak bikini, twarz czy pachy – dodaje specjalistka z kliniki Salamandra.  - Na mniej wrażliwe i większe partie ciała polecamy wosk w rolce, a  przy wrażliwej skórze lub znacznym problemie z wrastaniem włosów polecamy depilowanie właśnie za pomocą wspomnianej pasty cukrowej.

woman-1822437_1920(1).jpg

Salamamdra 4 zmn.jpg

Depilacja.pdf

Depilacja.docx

docx | 27,8 KB

Depilacja.txt

Klinika Salamandra kończy rok

Stałe klientki Salamandra Beauty Clinic wiedzą, że jest okazja do świętowania. Salon kosmetyczny kończy właśnie rok i z tej okazji zaprasza  w niedzielę na urodziny. Będzie oczywiście tort, ale fit. A poza tym mnóstwo nagród! Można na przykład wygrać BMW X2 na weekend.
„Metamorfozy” z Hajnówce

Popularne „Metamorfozy”, organizowane przez klub Mrs. Sporty, po raz pierwszy w Hajnówce! Wybrana do projektu pani przez dwa miesiące będzie miała szansę nie tylko zmienić swój wygląd, ale też dietę i codzienne nawyki, a w rezultacie życie.
Lodowy sezon dobiega końca. Był bardzo udany

Pogoda tego lata dopisała, więc od pierwszych dni maja do ostatnich września LodyBonano sprzedawały się jak świeże bułeczki. Efekt? 15 milionów wydanych lodowych przysmaków oraz wiele nowości w menu. Tak w wielkim skrócie można podsumować bardzo udane lato w największej polskiej sieci lodziarni franczyzowych.
NYCharm – nowa kolekcja Maral Trendy jest już dostępna

Rytmiczny puls miasta, bijący nieustannie przez całą dobę. Wyznaczający trendy. Nadający ton. Rytm Nowego Yorku - metropolii, w której "niemożliwe" nie istnieje. Puls, który nigdy nie zanika. Czasem gwałtownie i dynamicznie przyspiesza, by na moment zwolnić, chwytając ulotne chwile zasłużonego relaksu. To miasto, które nigdy nie zasypia i zawsze wyzwala emocje. Pozostawia przy tym swobodę wyboru: można je pokochać lub znienawidzić, ale nie można pozostać obojętnym.