Cała prawda o depilacji

Gładkie nogi nawet przez kilka tygodni? Czy to możliwe? Wiele kobiet w okresie wiosenno – letnim zadaje sobie takie pytania i nie znajduje na nie odpowiedzi. Panie zazwyczaj używają depilatorów lub kremów do depilacji. Jednak włoski po takich zabiegach odrastają niezwykle szybko i trzeba je powtarzać nawet co kilka dni.

Specjaliści do spraw depilacji białostockiej Salamandra Beauty Clinic zwracają uwagę na profesjonalne zabiegi depilacji, które są dobierane do indywidualnych potrzeb skóry i jakości włosa .

- Aktualnie na rynku kosmetologicznym dostępnych jest wiele różnorodnych metod depilacji, które z powodzeniem można dopasować do każdego rodzaju skóry i włosa. Trzeba pamiętać, że regularne zabiegi osłabiają owłosienie, powodują znaczne przerzedzenie oraz zapewniają komfort gładkiej skóry nawet do 4-5 tygodni – mówi Marta Jaromińska, przedstawicielka Salamandry. - Paniom, które przeraża ból, proponujemy depilację woskiem Lycon. Podczas zabiegu stosujemy oliwkę, co minimalizuje podrażnienia i zmniejsza bolesność nawet  o połowę. Kolejną metodą jest depilacja pastą cukrową. To doskonała propozycja dla osób z problemem wrastających włosów i wrażliwą skórą.

Pasta podczas depilacji jest w tej samej temperaturze co nasze ciało, a dodatkowo jest zrywana z kierunkiem wzrostu włosa, co powoduje mniejszą ilość włosów wrastających.  Co ciekawe pasta cukrowa jest produktem naturalnym i może być stosowana nawet na najbardziej wrażliwej skórze, która po zabiegu nie jest tak bardzo zaczerwieniona jak po woskowaniu. Dobrze przeprowadzony zabieg sprawia, że ryzyko wrastania włosków jest minimalne.

- Na lato proponujemy łączenie tych dwóch metod, co daje najlepszy efekt, szczególnie jeżeli chodzi o delikatniejsze miejsca takie jak bikini, twarz czy pachy – dodaje specjalistka z kliniki Salamandra.  - Na mniej wrażliwe i większe partie ciała polecamy wosk w rolce, a  przy wrażliwej skórze lub znacznym problemie z wrastaniem włosów polecamy depilowanie właśnie za pomocą wspomnianej pasty cukrowej.

woman-1822437_1920(1).jpg

Salamamdra 4 zmn.jpg

Depilacja.pdf

Depilacja.docx

docx | 27,8 KB

Depilacja.txt

Klinika Salamandra kończy rok

Stałe klientki Salamandra Beauty Clinic wiedzą, że jest okazja do świętowania. Salon kosmetyczny kończy właśnie rok i z tej okazji zaprasza  w niedzielę na urodziny. Będzie oczywiście tort, ale fit. A poza tym mnóstwo nagród! Można na przykład wygrać BMW X2 na weekend.
Lody – czy to bezkarna przyjemność?

Lato, zwłaszcza takie gorące jak tegoroczne, to czas kiedy zjadamy ogromne ilości lodów. Czy należą one do grupy bezpiecznych słodyczy? Zdaniem dietetyków niestety tak nie jest. Dwie gałki lodów to około 250 kilokalorii, czyli tyle samo, ile zawiera pół tabliczki czekolady.
Podciągam się nawet na drążku

Białostoczanka Monika Winiarska została laureatką konkursu „Kobieca transformacja na Lato”, ogłoszonego przez portal obcasypodlasia.pl. Przez dwa miesiące specjaliści z dziedziny medycyny estetycznej, brafittingu, styliści i fryzjerzy pracowali nad jej wizerunkiem. Najwięcej czasu spędziła jednak w białostockim Klubie Mrs. Sporty.
TUZ Leśnik dostępny już w Polsce

TUZ-y, produkty znanej słoweńskiej firmy Leśnik wchodzą na polski rynek. Rodzinna spółka z 40-letnią tradycją oferuje urządzenia dla branży rolniczej i komunalnej. Cieszą się one dużą renomą m.in. w Austrii, Niemczech i Skandynawii. Teraz Leśnik chce dotrzeć także do polskich klientów.