Uczniowski konkurs Makaruna

Konkurs plastyczny dla dzieci

Uczniowski konkurs Makaruna

Wakacje bywają wyzwaniem dla rodzin z dziećmi. Podczas wyjazdu wiele maluchów godzi się jeść tylko frytki albo hot dogi. Tymczasem wśród street foodów można znaleźć naprawdę wartościowe posiłki, na dodatek  w przystępnej cenie. Makarun Spaghetti and Salad zaprasza dzieci do swoich lokali. Poza pyszną pastą, ma dla nich konkurs z nagrodami.

Gdyby przeprowadzić ranking na temat tego, jaka część mieszkańców kraju nad Wisłą lubi spaghetti, przypuszczalnie 90 proc. Polaków odpowiedziałoby pozytywnie. Nie ma oficjalnych danych statystycznych, ale pasta to jedno z prostszych, pożywniejszych i powszechnie lubianych dań. Nawet dzieci - niejadki dają się zazwyczaj przekonać do makaronu z sosem.

- My z kolei jako rozpoznawalna na rynku marka, gwarantujemy ich rodzicom, że nasze pasty są zawsze świeże i przyrządzane z produktów najwyższej jakości – mówi Iga Tymczyszyn, kierownik do spraw franczyzy w sieci. –  Większość z nich, jak certyfikowane pomidory Cirio, ser Grana Padano czy oliwa sprowadzamy prosto z Włoch. Natomiast zioła, warzywa i mięso kupujemy u lokalnych  dostawców, by były jak najświeższe. Spaghetti z warzywno-mięsnym sosem to pełnowartościowy posiłek, zdecydowanie zdrowszy niż większość fast foodów, doskonały zarówno na wakacje jak i na resztę roku.

Makarun jest bardzo popularny wśród młodzieży i studentów, dla których poza tym, że jest smaczny i sycący, liczy się także cena. Pomarańczowy kubeczek z pachnącym spaghetti można kupić już za 8,90 zł. Sieć chce rozsmakować w nim także młodszych klientów. Żeby ich zachęcić do odwiedzenia swoich lokali z początkiem sierpnia rusza z konkursem, w którym można wygrać plecak z wyposażeniem.

Zadaniem dzieci będzie narysować lub namalować (technika jest dowolna) wymarzoną szkołę Bolka - tak pieszczotliwie nazywany jest najpopularniejszy sos wydawany w pomarańczowym kubełku czyli tradycyjne Bolognese. Zadaniem rodziców z kolei będzie zamieszczenie zdjęcia bądź skanu pacy pociechy pod postem konkursowym, który 1 sierpnia opublikowany zostanie na facebookowym profilu Makaruna.

Każdy uczestnik otrzyma drobny upominek, a wykonawcy dwóch najlepszych prac, wybranych przez konkursowe jury, dostaną w nagrodę plecaki z pełnym uczniowskim wyposażeniem, każdy o wartości około 300 zł. Konkurs potrwa do 19 sierpnia. Sieć zapewnia, że nagrody dotrą do laureatów jeszcze przed rozpoczęciem roku szkolnego. Kiedy wrócą z wakacji będą mieli czym się pochwalić kolegom w  klasie, a po lekcjach pójdą razem na Makaruna.
Makarun_Poznan__ul._Polwiejska.jpg

Makarun_konkurs2.jpg

Makarun_konkurs_MEDIA.doc

Makarun_Poznan__ul._Polwiejska.jpg

Makarun_konkurs.jpg

Trafiona lokalizacja makarunowego Food Trucka

Pomarańczowy punkt, który z daleka widać pod krakowską galerią M1 to Food Truck marki Makarun Spaghetti and Salad. Błyszczący nowością mercedes serwuje jej klientom włoskie pasty na wynos.
Agencja Publicum wykreowała pomidorową kampanię Makaruna

Krwistoczerwony, włoski pomidor Cirio, który jest wykorzystywany do sosów w polskiej sieci restauracji Makarun Spaghetti and Salad został doceniony przez związek kucharzy ze słonecznej Italii i otrzymał prestiżowe wyróżnienie. To był przyczynek do tego, by stworzyć tematyczną i znakomitą kampanię na Facebooku, za którą odpowiada Agencja Publicum PR.
Makarun w handlowym sercu Łomży?

To możliwe już niebawem. Jest tylko jeden warunek – potrzebna jest kreatywna osoba, gotowa do nawiązania współpracy franczyzowej z największą w Polsce siecią spaghetterii typu „take away”.
Król pomidor Cirio

Włoskie spaghetti to makaron, ser i pomidory. Ale żeby z kilku prostych składników wyczarować wyśmienite danie, wszystkie elementy muszą być znakomitej jakości. W lipcu na pierwszy plan wybijają się pomidory. W skąpanej słońcem Italii numerem jeden są pomidory Cirio. W Polsce używa ich do swoich sosów m.in. Makarun Spaghetti and Salad – największa w kraju sieć spaghetterii typu „take away”  i ogłasza lipiec miesiącem pomidora. Aby go odpowiednio uczcić proponuje konkurs, w którym można wygrać wycieczkę – nie inaczej - do Włoch.