Kierowca i spedytor pilnie poszukiwani

Korzystne zarobki, umowa o pracę, komfortowe warunki i zgrany zespół – w ten sposób Bartosz Struk, jeden z właścicieli firmy transportowej Premium Cargo zachęca do podjęcia współpracy. Aktualnie poszukiwani są czterej kierowcy i jedna osoba zajmująca się spedycją.

- W przypadku kierowców nie wymagamy doświadczenia. Aktualnie mamy kilku pracowników, którzy są przyuczani do zawodu i jak najbardziej się w nim sprawdzają. Właściwie jednym warunkiem podjęcia pracy w naszej firmie jest posiadanie prawa jazdy kategorii B, ponieważ w naszej flocie znajdują się busy o DMC 3,5t.  – mówi Bartosz Struk i dodaje, że docelowo kierowcy kursują przeważnie na trasach Europy zachodniej, ale zdarzają się też inne kierunki. - Kierowcy w trasie spędzają na ogół trzy tygodnie. Po powrocie do kraju przez tydzień mają wolne.

Firmie Premium Cargo zależy na dobrych, lojalnych i stałych  pracownikach. Do tej pory zatrudnienie znajdują w niej zarówno Polacy jak i obywatele Białorusi i Ukrainy.

- Jest to specyficzna praca, która pochłania większość czasu. Nie każdy się w niej sprawdzi, trzeba ją po prostu lubić. Trzy tygodnie poza domem -  to dla mężów i ojców nie lada wyzwanie, jednak nasza oferta płacowa jest na tyle atrakcyjna, że powinna zrekompensować rozłąkę z rodziną – mówi przedstawiciel Premium Cargo.

Aktualnie firma zatrudnia siedmiu kierowców i wolne są jeszcze cztery etaty. Na wynagrodzenie składa się stała podstawa i dodatkowa kwota uzależniona od przejechanych w danym miesiącu kilometrów.

- Średnio nasi kierowcy pokonują miesięcznie 15 tysięcy kilometrów, a to daje przyzwoite pieniądze – mówi Bartosz Struk.

Premium Cargo dysponuje flotą 12 busów, która jest sukcesywnie powiększana, a co za tym idzie rośnie zapotrzebowanie na kolejnych pracowników.
Oprócz kierowców firma poszukuje również doświadczonego spedytora.

- Od takiego pracownika oczekujemy, że będzie zarządzał flotami czterech - pięciu busów, wyszukiwał na terenie Europy frachty pod swoją flotę – mówi szef Premium Cargo. - Zatrudniając się na tym stanowisku również można liczyć na atrakcyjne wynagrodzenie.
Firma istnieje od 2006 roku. Początkowo jej główną działalnością było pośrednictwo handlowe oraz doradztwo w zakresie zarządzania przedsiębiorstwem, lecz potrzeby rynku spowodowały rozszerzenie profilu działalności o segment  transportowo – spedycyjny.

R0006200.jpg

R0006064.jpg

20180629-DSC02789.jpg

20180629-DSC02790.jpg

20180629-DSC02754.jpg

PremiumCargo. Zatrudnia.doc

PremiumCargo. Zatrudnia.pdf

PremiumCargo. Zatrudnia.txt

Branża, która ma przyszłość

TSL (transport, spedycja, logistyka) – to branża, która na przestrzeni ostatnich lat mocno rozwinęła skrzydła, stawiając na doświadczonych pracowników, nowoczesne tabory transportowe i sprzęt najwyższej generacji. Świadczą o tym liczby – 200 tysięcy firm w Polsce zajmuje się transportem, a wynajęta powierzchnia magazynowa w 2017 roku przekroczyła 3 mln mkw.
„Metamorfozy” z Hajnówce

Popularne „Metamorfozy”, organizowane przez klub Mrs. Sporty, po raz pierwszy w Hajnówce! Wybrana do projektu pani przez dwa miesiące będzie miała szansę nie tylko zmienić swój wygląd, ale też dietę i codzienne nawyki, a w rezultacie życie.
Lodowy sezon dobiega końca. Był bardzo udany

Pogoda tego lata dopisała, więc od pierwszych dni maja do ostatnich września LodyBonano sprzedawały się jak świeże bułeczki. Efekt? 15 milionów wydanych lodowych przysmaków oraz wiele nowości w menu. Tak w wielkim skrócie można podsumować bardzo udane lato w największej polskiej sieci lodziarni franczyzowych.
NYCharm – nowa kolekcja Maral Trendy jest już dostępna

Rytmiczny puls miasta, bijący nieustannie przez całą dobę. Wyznaczający trendy. Nadający ton. Rytm Nowego Yorku - metropolii, w której "niemożliwe" nie istnieje. Puls, który nigdy nie zanika. Czasem gwałtownie i dynamicznie przyspiesza, by na moment zwolnić, chwytając ulotne chwile zasłużonego relaksu. To miasto, które nigdy nie zasypia i zawsze wyzwala emocje. Pozostawia przy tym swobodę wyboru: można je pokochać lub znienawidzić, ale nie można pozostać obojętnym.