Kierowca i spedytor pilnie poszukiwani

Korzystne zarobki, umowa o pracę, komfortowe warunki i zgrany zespół – w ten sposób Bartosz Struk, jeden z właścicieli firmy transportowej Premium Cargo zachęca do podjęcia współpracy. Aktualnie poszukiwani są czterej kierowcy i jedna osoba zajmująca się spedycją.

- W przypadku kierowców nie wymagamy doświadczenia. Aktualnie mamy kilku pracowników, którzy są przyuczani do zawodu i jak najbardziej się w nim sprawdzają. Właściwie jednym warunkiem podjęcia pracy w naszej firmie jest posiadanie prawa jazdy kategorii B, ponieważ w naszej flocie znajdują się busy o DMC 3,5t.  – mówi Bartosz Struk i dodaje, że docelowo kierowcy kursują przeważnie na trasach Europy zachodniej, ale zdarzają się też inne kierunki. - Kierowcy w trasie spędzają na ogół trzy tygodnie. Po powrocie do kraju przez tydzień mają wolne.

Firmie Premium Cargo zależy na dobrych, lojalnych i stałych  pracownikach. Do tej pory zatrudnienie znajdują w niej zarówno Polacy jak i obywatele Białorusi i Ukrainy.

- Jest to specyficzna praca, która pochłania większość czasu. Nie każdy się w niej sprawdzi, trzeba ją po prostu lubić. Trzy tygodnie poza domem -  to dla mężów i ojców nie lada wyzwanie, jednak nasza oferta płacowa jest na tyle atrakcyjna, że powinna zrekompensować rozłąkę z rodziną – mówi przedstawiciel Premium Cargo.

Aktualnie firma zatrudnia siedmiu kierowców i wolne są jeszcze cztery etaty. Na wynagrodzenie składa się stała podstawa i dodatkowa kwota uzależniona od przejechanych w danym miesiącu kilometrów.

- Średnio nasi kierowcy pokonują miesięcznie 15 tysięcy kilometrów, a to daje przyzwoite pieniądze – mówi Bartosz Struk.

Premium Cargo dysponuje flotą 12 busów, która jest sukcesywnie powiększana, a co za tym idzie rośnie zapotrzebowanie na kolejnych pracowników.
Oprócz kierowców firma poszukuje również doświadczonego spedytora.

- Od takiego pracownika oczekujemy, że będzie zarządzał flotami czterech - pięciu busów, wyszukiwał na terenie Europy frachty pod swoją flotę – mówi szef Premium Cargo. - Zatrudniając się na tym stanowisku również można liczyć na atrakcyjne wynagrodzenie.
Firma istnieje od 2006 roku. Początkowo jej główną działalnością było pośrednictwo handlowe oraz doradztwo w zakresie zarządzania przedsiębiorstwem, lecz potrzeby rynku spowodowały rozszerzenie profilu działalności o segment  transportowo – spedycyjny.

R0006200.jpg

R0006064.jpg

20180629-DSC02789.jpg

20180629-DSC02790.jpg

20180629-DSC02754.jpg

PremiumCargo. Zatrudnia.doc

PremiumCargo. Zatrudnia.pdf

PremiumCargo. Zatrudnia.txt

Branża, która ma przyszłość

TSL (transport, spedycja, logistyka) – to branża, która na przestrzeni ostatnich lat mocno rozwinęła skrzydła, stawiając na doświadczonych pracowników, nowoczesne tabory transportowe i sprzęt najwyższej generacji. Świadczą o tym liczby – 200 tysięcy firm w Polsce zajmuje się transportem, a wynajęta powierzchnia magazynowa w 2017 roku przekroczyła 3 mln mkw.
Lody – czy to bezkarna przyjemność?

Lato, zwłaszcza takie gorące jak tegoroczne, to czas kiedy zjadamy ogromne ilości lodów. Czy należą one do grupy bezpiecznych słodyczy? Zdaniem dietetyków niestety tak nie jest. Dwie gałki lodów to około 250 kilokalorii, czyli tyle samo, ile zawiera pół tabliczki czekolady.
Podciągam się nawet na drążku

Białostoczanka Monika Winiarska została laureatką konkursu „Kobieca transformacja na Lato”, ogłoszonego przez portal obcasypodlasia.pl. Przez dwa miesiące specjaliści z dziedziny medycyny estetycznej, brafittingu, styliści i fryzjerzy pracowali nad jej wizerunkiem. Najwięcej czasu spędziła jednak w białostockim Klubie Mrs. Sporty.
TUZ Leśnik dostępny już w Polsce

TUZ-y, produkty znanej słoweńskiej firmy Leśnik wchodzą na polski rynek. Rodzinna spółka z 40-letnią tradycją oferuje urządzenia dla branży rolniczej i komunalnej. Cieszą się one dużą renomą m.in. w Austrii, Niemczech i Skandynawii. Teraz Leśnik chce dotrzeć także do polskich klientów.