W Internecie szkolną wyprawkę kupisz taniej

Rabaty na przybory i podręczniki szkolne

W Internecie szkolną wyprawkę kupisz taniej

300 złotych szkolnej wyprawki może nie wystarczyć na uczniowskie potrzeby. Rodzice zaczynają liczyć: podręczniki (jeśli kupują), zeszyty, przybory, plecak, buty… i zazwyczaj wychodzi im dużo więcej. Najtańsze rzeczy można znaleźć w Internecie. Tylko trzeba ich poszukać. Internetowa księgarnia TaniaKsiazka.pl przychodzi z pomocą.  Skompletowała wyprawkę za 85,88 zł. Oferuje też podręczniki z rabatem do  33 proc.

Centrum Badania Opinii Społecznej wyliczyło, że w ubiegłym roku na artykuły szkolne dziecka rodzice wydali średnio 649 zł. Z badań Ceneo.pl wynika, że najtańszą wyprawkę można nabyć przez Internet już za 160 zł. Tymczasem białostockiej księgarni TaniaKsiazka.pl udało się to zrobić niemal za połowę tej kwoty.

Wyprawka do 90 zł

TaniaKsiazka.pl stworzyła listę najtańszych produktów, z której wynika, że długopis można kupić za 48 gr., piórnik za 3,33 zł, worek na buty za 7,60 zł, bidon za 5,50 zł, a plecak za niecałe 29 zł i tym sposobem całą wyprawkę mieć za 85,88 zł!

- Najważniejsza jest lista zakupów oraz to, żeby się jej trzymać. To połowa sukcesu. Druga połowa to odnalezienie wśród wielu ofert tej najtańszej – radzi, jak robić szkolne zakupy online Paweł Mieczkowski, kierownik do spraw marketingu i reklamy w TaniaKsiazka.pl.– Na naszej stronie ustawiając opcję „sortuj ceny rosnąco” można łatwo znaleźć najtańsze artykuły szkolne. Na początku roku szkolnego na niektóre z nich oferujemy rabat nawet do 45 proc.

Podręczniki online – łatwe, przyjemne i tanie

Polacy coraz chętniej robią szkolne zakupy przez Internet, ponieważ są one łatwiejsze, szybsze, niezależne od pory dnia i po prostu przyjemniejsze. Porównując liczbę transakcji w sierpniu ubiegłego roku i bieżącego, jest to wzrost o 20 proc. – tak wynika z danych ceneo.pl. Mimo to ciągle większość klientów woli wybrać się po takie zakupy do supermarketu. Inaczej jest już jednak w przypadku rynku książek. E-księgarnie wyprzedziły tradycyjne sklepy. Kupuje w nich ponad połowa Polaków.

Według raportu Głównego Urzędu Statystycznego z 2017 roku, wydajemy na książki około 24 zł. rocznie, ale licząc wraz z podręcznikami daje to już kwotę prawie 50 zł. Jest więc o co się bić. Tanie księgarnie online proponują uczniom bardzo szeroki asortyment podręczników szkolnych, lektur, do tego można domówić różne akcesoria. Konkurują ze sobą przede wszystkim ceną i czasem wysyłki. Od lat w ścisłej czołówce plasuje się TaniaKsiazka.pl, jedna z najchętniej odwiedzanych księgarni internetowych w kraju. W tym roku także nie zawiedzie swoich stałych klientów.

- Oferujemy podręczniki dla przedszkolaków, do szkół podstawowych (także klas 1 – 3), wygaszanych gimnazjów i liceów, w tym pozycje wprowadzone do programu wraz z reformą oświaty z 2017 roku . Na część z nich można u nas otrzymać rabat nawet do  33 proc. – mówi Łukasz Kierus, właściciel księgarni.

Sklep wychodzi też naprzeciw oczekiwaniom maturzystów, proponując repetytoria, testy i arkusze egzaminacyjne oraz inne pozycje pomocne w przygotowaniu się do egzaminu dojrzałości. Także nauczyciele znajdą tu coś dla siebie, np. specjalnie im dedykowane kalendarze. TaniaKsiazka.pl ma w swojej ofercie pomoce dydaktyczne potrzebne na poziomie wczesnego nauczania. Mogą się tu także zaopatrzyć w podręczniki akademickie studenci różnych kierunków.

Z myślą o wygodzie klientów

Niektóre lektury szkolne, podręczniki specjalistyczne, naukowe i akademickie dostępne są już w wersji pliku pdf do ściągnięcia.

- Promujemy e-booki – podkreśla Łukasz Kierus. –  Jeśli tylko na rynku pojawią się szkolne podręczniki w formie e-booków będziemy na pewno mieli je w naszej ofercie. W lekkim czytniku uczeń będzie mógł zmieścić część z nich i wtedy noszenie plecaka nie nadwyręży mu kręgosłupa. Do tego taka opcja umożliwia korzystanie podczas lekcji z multimediów. Sądzę, że uczniowie są już na to gotowi, ale dla polskiej szkoły, to ciągle pieśń przyszłości. W Stanach z e-booków korzysta ponad 25 proc. społeczeństwa, w tym placówki oświatowe.

TaniaKsiazka.pl oferuje swoim klientom wiele udogodnień, takich jak szybka dostawa czy możliwość odbioru osobistego (bez naliczania opłaty za przesyłkę) w punktach w Warszawie, Białymstoku, Ełku, Suwałkach i Grajewie. Podręczniki można też kupić na raty (przy zakupach powyżej 300 zł). Do każdego zamówienia sklep dodaje gratisy, które tak cieszą młodsze dzieci: „TanioKsiazkowe” zakładki, tematyczne wlepki, plany lekcji (dostępne do wyczerpania zapasów). Księgarnia co tydzień wprowadza przynajmniej dwie nowe książkowe promocje, więc rodzic czy student przy zakupach podręcznikowych może też wybrać coś dla siebie.
tania_wyprawka_szkolna_od 85.jpg

TaniaKsiazka_wyprawka_MEDIA.doc

tania_wyprawka_szkolna_od 85.jpg

TK1.jpg

TaniaKsiazka.pl rozwija sieć punktów odbioru osobistego

Jednym z najważniejszych powodów, dla których kupujemy przez Internet jest cena. To ona sprawia, że tak chętnie dokonujemy zakupów w sieci. Zwykle bowiem za dokładnie ten sam produkt online zapłacimy mniej, niż w sklepie stacjonarnym. Jednak kupując w sieci należy pamięt
TaniaKsiazka.pl na Targach Książki w Krakowie. Informacja prasowa

Już w najbliższy czwartek rozpoczynają się 22. Międzynarodowe Targi Książki w Krakowie. TaniaKsiazka.pl pojawi się na nich jak zwykle, ale tym razem na jej stoisku będzie można spotkać także autorów, którzy piszą na portalu księgarni o literaturze i są rozpoznawalni w śr
TaniaKsiazka.pl najlepsza w rankingu Ceneo

TaniaKsiazka.pl ponownie została laureatem Rankingu Zaufanych Sklepów, przeprowadzonego przez platformę Ceneo.pl, ale po raz pierwszy zdobyła najważniejszą nagrodę „Wybór użytkowników”, przyznawaną bezpośrednio przez internautów.  E-księgarnia z Białegostoku otrzymała też III miejsce w kategorii „Multimedia”.
Życie jest literaturą. Zebrane biograficznie

Festiwal Literacki Zebrane to święto dobrej i ambitnej książki, na które czekają czytelnicy z Podlasia. Do Białegostoku przyjeżdżają gwiazdy literatury, nie tylko polskiej. W tym roku najliczniej reprezentowani będą autorzy biografii.