Klesberg – testowane w Niemczech…

Producent maszyn rolniczych i komunalnych

Klesberg – testowane w Niemczech…

Firma Klesberg funkcjonuje na polskim rynku od roku. Produkuje osprzęt  rolniczy i komunalny, a także niezbędne akcesoria do nich. Wyrobiła sobie markę w na rynkach zachodniej Europy, gdzie jej wyroby sprzedają się najlepiej. Teraz chce mocniej zaistnieć także w świadomości polskich rolników.

Spółka od początku współpracuje z niemieckimi konstruktorami i korzysta z ich doświadczenia, co gwarantuje jej wyrobom wysoką jakość i popularność w krajach na zachód od Polski.

Oferta spółki jest bardzo szeroka. Obejmuje gamę produktów do ciągników, oraz ładowarek - teleskopowych, mini-ładowarek i koparko-ładowarek wszystkich marek spotykanych w Europie. Klesberg produkuje też maszyny polowe (włóki), zielonkowe (zgrabiarki do siana, ścinacze, owijarki do bel), balasty do ciągników, widły do kamieni i do obornika, paśniki. W Polsce dużym wzięciem cieszą się mieszadła do gnojownicy. Na Zachodzie najchętniej kupowanym produktem spółki są skrzynie ładunkowe hydrauliczne i mechaniczne o różnych rozmiarach.

- Na bieżąco rozpoznajemy i odpowiadamy na potrzeby rolników. Nasze urządzenia są dopasowane do niemal wszystkich modeli maszyn, dostępnych na europejskim rynku. Posiadają one wymagane atesty i certyfikaty. Na indywidualne zamówienie możemy także wyprodukować niestandardowy osprzęt - mówi Kukliński, prezes spółki. - Pracujemy z bardzo wieloma, renomowanymi podwykonawcami i dystrybutorami podzespołów. Można więc powiedzieć, że jesteśmy w stanie wyprodukować każdy sprzęt rolniczy, nawet dla najbardziej wymagających odbiorców.

Coraz większym zainteresowaniem cieszą się też maszyny komunalne produkowane przez Klesberg, czyli zamiatarki, pługi, szczotki do liści i śniegu. Ich ceny są konkurencyjne, a jakość „niemiecka”. Firma zapewnia pełen serwis gwarancyjny jak i pogwarancyjny maszyn. Oferuje także pomoc w doborze odpowiedniego sprzętu, tak by był dopasowany do całego parku maszynowego klienta i jak najefektywniejszy.

Jednak atutem firmy jest przede wszystkim jej zaplecze konstruktorskie. Nad projektami i budową maszyn pracują fachowcy, którzy korzystają z innowacyjnych rozwiązań stosowanych w najbardziej technologicznie zaawansowanych zakładach w Europie. Wielu z nich zdobyło doświadczenie w fabrykach zachodnich, rozpoznawalnych marek i najlepsze rozwiązania stosuje też w maszynach Klesberga.
klesberg1.jpgklesberg2.jpg

klesberg1.jpg

klesberg3.jpg

klesberg2.jpg

Klesberg_Nowa marka. MEDIA.doc

Bestie mają wielkie apetyty

Białostocka drużyna szczypiorniaka Bestios pokazała, że ma ducha do walki. Po ubiegłorocznym spadku do III ligi, powraca do gry w II i na starcie sezonu wygrywa Turniej Prezydenta Miasta Białegostoku w Piłce Ręcznej. Rozbudziło to nadzieje i apetyty przed rozgrywkami ligowymi, które ruszają w sobotę.
Buty trekkingowe wygodne od pierwszego założenia.

Wykonane zostały z najlepszych materiałów, charakteryzuje je różnorodna kolorystyka, do tego są lekkie, wygodne i co najważniejsze dostępne od ręki i w atrakcyjnych cenach. Tak w telegraficznym skrócie można opisać najnowszą kolekcję obuwia trekkingowego, którą wprowadza na rynek polski producent NIK Giatoma Niccoli.
TUZ Leśnik dostępny już w Polsce

TUZ-y, produkty znanej słoweńskiej firmy Leśnik wchodzą na polski rynek. Rodzinna spółka z 40-letnią tradycją oferuje urządzenia dla branży rolniczej i komunalnej. Cieszą się one dużą renomą m.in. w Austrii, Niemczech i Skandynawii. Teraz Leśnik chce dotrzeć także do polskich klientów.
Blog dla książkoholików

Każdy czytelnik zna to uczucie, kiedy kończy świetną książkę i po jej zamknięciu zastanawia się w jaki świat przedstawiony teraz wskoczyć. CoPrzeczytac.pl to profesjonalny serwis, do którego powinien wtedy zajrzeć. Teraz portal ma nową oprawę graficzną i więcej treści do czytania.