Enduro Rally 24 startuje w najbliższy weekend

Tylko tu mogą sprawdzić się zarówno amatorzy jazdy na motorach jak i profesjonaliści.  21-23 września odbędzie się rajd Enduro Rally 24. To impreza promująca aktywność sportową i ducha rywalizacji. Miejsce tego wydarzenia – jednego z najciekawszych w kraju - jest nieprzypadkowe. To barwne Mazury. Zawodnicy zmierzą się tu z naturą i własnymi słabościami.

- To jedyne miejsce, gdzie amatorzy mogą wystartować w profesjonalnie przygotowanym wyścigu na poziomie rajdów zawodowych. Przygotowane klasy rajdu, pozwolą dopasować się każdemu maniakowi jazdy enduro, a specjalna klasa Rally24 to ukłon w stronę najbardziej ambitnych i wytrwałych zawodników – mówi jeden z organizatorów Enduro Rally 24. - Choć lista uczestników została już zamknięta, serdecznie zapraszamy do śledzenia zmagań.

Enduro Rally 24 rozegrane zostanie w czterech klasach, które podzielono ze względu na długość trasy. Miłośników motocyklowej rywalizacji na pewno ucieszy fakt, że w sportowej klasie Rally 24 swoją obecność potwierdzili już doświadczeni zawodnicy, którzy niedokrojenie startowali w Rajdzie Dakar. Mowa między innymi o Macieju Berdyszu. Ten zawodnik trasę Dakar przejechał czterokrotnie.

Kolejna postać, dobrze znana miłośnikom rajdów to Zbigniew Tarnawski, uczestnik światowego finału GS Trophy, utytułowany zawodnik w Moto Gymkhanie, trener techniki jazdy, pasjonat rajdów i podróży motocyklowych. W trakcie imprezy poprowadzi on szkolenie z jazdy ciężkim motocyklem w offroadzie.

Na starcie zamelduje się również Ewa Pikosz. To utytułowana zawodniczka MX i laureatka konkursu zorganizowanego przez organizatorów, w którym główną nagrodą jest uczestnictwo w Enduro Rally 24 na motocyklu przygotowanym pod rajdy cross country.

Parterem imprezy jest olsztyński dealer KTM-a, więc na mecie na zawodników będą czekać ciekawe nagrody. Współorganizatorem natomiast jest Fundacja Wspierania Rehabilitacji Motocyklistów i Quadowców. Jej przedstawiciele zawodnikom Enduro Rally 24 przygotowali szkolenie medyczne, pogadankę na temat bezpieczeństwa używania kasku czyli budowania świadomej i odpowiedzialnej jazdy motocyklem.

Jednym ze sponsorów tej unikalnej imprezy jest Wytwórnia Wód i Napoi Krynka, która zadba o odpowiednie nawodnienie uczestników rajdu.

- Zawsze staramy się wspierać cenne inicjatywy i przedsięwzięcia, zwłaszcza sportowe. Tym razem w krainie mazurskich jezior zmierzą się miłośnicy jednośladów. Mam  nadzieję, że nasze wody i napoje przypadną do gustu wszystkim zawodnikom Enduro Rally 24 - mówi Mieczysław Surowiec, prezes Krynki.

EnduroRally24.KRYNKA.pdf

EnduroRally24.Krynka.txt

EnduroRally24.KRYNKA.doc

doc | 1,37 MB

Enduro.jpg

Enduro3.jpg

Enduro2.jpg

Enduro1.jpg

Fundacja „MultiOcalenie” zaprasza do Krynek

Bieg Wolności oraz spektakl „Zapiski oficera Armii Czerwonej”, nieprzerwanie, od 26 lat grany przez Teatr Dramatyczny w Białymstoku - to tylko nieliczne atrakcje Pikniku Historycznego, na który zaprasza do Krynek Fundacja „MultiOcalenie”.
Wytwórnia wód i napojów Krynka sponsorem zawodów balonowych

15 niezwykle doświadczonych załóg balonowych z Polski i zagranicy zamelduje się na starcie zawodów, które odbędą się w ramach „Fiesty balonowej”. To niecodzienne wydarzenie organizuje Stowarzyszenie „Białostocki Klub Balonowy” oraz Politechnika Białostocka, a jednym ze sponsorów jest podlaska Krynka.
Klubowe Mistrzostwa Europy w badmintonie po raz pierwszy w Polsce

Choć badmintonowe, drużynowe mistrzostwa Europy organizowane są nieprzerwanie od dokładnie czterdziestu lat, to po raz pierwszy w historii to prestiżowe wydarzenie sportowe odbędzie się w Polsce. Rywalizacja rozpocznie się 18 czerwca w Białymstoku. Jednym z głównych sponsorów zmagań sportowców jest wytwórnia wód i napoi Krynka.
Krynka kolejny raz aktywnie włącza się w Święto Studentów

Juwenalia, czyli najważniejsze święto wszystkich studentów, zbliżają się wielkimi krokami. 23 maja podczas tradycyjnej parady żaków, młodzi ludzie przejmą klucze do miasta i będą nim rządzić przez trzy kolejne dni! Jak zapewniają organizatorzy nie zabraknie dobrej muzyki, a motywem przewodnim tegorocznej imprezy jest Dziki Wschód. Doroczne Juwenalia tradycyjnie już wesprze Krynka – podlaski producent wód i napojów.