NYCharm – nowa kolekcja Maral Trendy jest już dostępna

Rytmiczny puls miasta, bijący nieustannie przez całą dobę. Wyznaczający trendy. Nadający ton. Rytm Nowego Yorku - metropolii, w której "niemożliwe" nie istnieje. Puls, który nigdy nie zanika. Czasem gwałtownie i dynamicznie przyspiesza, by na moment zwolnić, chwytając ulotne chwile zasłużonego relaksu. To miasto, które nigdy nie zasypia i zawsze wyzwala emocje. Pozostawia przy tym swobodę wyboru: można je pokochać lub znienawidzić, ale nie można pozostać obojętnym.

Białostocka marka Maral Trendy właśnie wprowadziła na rynek najnowszą kolekcję: "NYCharm" Fall/ Winter 2018/19. To linia wprost inspirowana nowojorską ulicą, jej stylem, wielobarwnością, ciekawymi doznaniami. Co ważne, kilka dni temu odbyła się nietuzinkowa sesja zdjęciowa wszystkich
modeli pochodzących z nowej kolekcji. W związku z tym, że projektanci Maral Trendy inspirowali się głównie sztandarowymi miejscami Nowego Yorku czyli  Manhattanem, Wall Street, Brodwayem i Central Parkiem, to głównie tam organizowano plan zdjęciowy.

- Prawdziwi Nowojorczycy nie znoszą kompromisów. Nie uznają bylejakości. Taka też jest NYCharm. To, starannie dobrane, wyłącznie najlepsze tkaniny, sprowadzane na nasze specjalne zamówienie. Bogate zdobienia, mieniące się cekiny, ręcznie wszywane dodatki, wieczorowy styl Glamour,
który olśniewa i zachwyca dodając blasku. To linia pełna dwuznaczności i kolorytu. Odważna, a zarazem zmysłowa. Wzbudzająca zachwyt, a przy okazji uwydatniająca kobiecą subtelność. Urocza i ekstrawagancka. Prawdziwie nowojorska -  mówi Łukasz Marchiel, współwłaściciel Maral Trendy.

Dodaje, że projektanci spędzili wiele dni przyglądając się mieszkankom Nowego Jorku. Obserwowali ich styl, gust i trendy - rozmawiając, pijąc kawę, śmiejąc się i dyskutując.

- Chcieliśmy dokładnie poznać to miasto, poczuć prawdziwie nowojorski klimat i przenieść go na nasze projekty. To czy nam się to udało ocenią nasze klientki – mówi Łukasz Marchiel.

Kolorystyka nowej kolekcji na pewno ucieszy panie, które cenią sobie klasykę. Modele są utrzymane w ciemnych, wręcz czarnych tonacjach, które ożywiają najmodniejsze w tym sezonie barwy – khaki, bordo i intensywna czerwień.

NYCharm 18/19 to kolekcja dostępna w limitowanym nakładzie. Przedstawiciele marki zdradzają, że w planach mają kolejne  kolekcje, które jak NYCharm będą inspirowane unikalnymi miejscami z różnych zakątków świata.

Co ciekawe twarzą nowej kolekcji jest Rozalia Mancewicz, polska modelka i zdobywczyni tytułu Miss Polonia w roku 2010.

Wszystkie kreacje dostępne są w sklepie internetowym www.maraltrendy.pl i wybranych salonach.

Maral Trendy to rodzinna firma, która na rynku istnieje nieprzerwanie od 25 lat. Założycielka – Alina Marchiel i jej synowie Łukasz Marchiel i Mariusz Marchiel, tworzą unikalne, damskie kreacje. To linia produktów kategorii premium, opierająca się na obecnie panujących trendach mody. Bogate wzornictwo, krój oraz wyszukane włoskie dodatki zdecydowanie wyróżniają kolekcje tej marki. Siedziba firmy znajduje się w Ignatkach (okolice Białegostoku).  To właśnie tam powstają projekty nowych kreacji, które później przechodzą cały etap produkcyjny. Przedstawiciele marki nieustannie poszerzają swoją ofertę i jak sami mówią kierunek ich pracy wyznaczają znamienne słowa wypowiedziane przez Coco Chanel:  "Luksus musi być wygodny, inaczej nie jest luksusem" .

nevada_2.jpg

nevada_3.jpg

nevada.jpg

los angeles.jpg

miami.jpg

atlanta.jpg

atlanta_2.jpg

NYCharm. MaralTrendy.doc

doc | 98,5 KB

NYCharm. MaralTrendy.txt

DSCF7444.jpg

DSCF7389.jpg

DSC00445.jpg

Buty trekkingowe – co trzeba o nich wiedzieć?

Wybór odpowiednich butów to nie jest łatwa sprawa. Na rynku jest wiele modeli, co sprawia, że trudno jest podjąć odpowiednią decyzję, tym bardziej, że buty trekkingowe nie są tanie, ale odpowiednio dobrane posłużą wiele lat.
Laserowy paintball w zamian za makulaturę

Białostocki klub Lastag, który oferuje nietuzinkową rozrywkę jaką jest  laserowy paintball, z początkiem października rozpoczął akcję zbiórki makulatury skierowaną do białostockich szkół. Dochód  ze sprzedaży surowca wtórnego zostanie przeznaczony na wsparcie Podlaskiego Hospicjum Dziecięcego, które właśnie rozpoczęło swoją działalność.
Bestie pokażą pazury? W sobotę mecz z KS Warszawianka

Po drugiej kolejce Bestios Białystok zajmują trzecie miejsce w tabeli II ligi piłki ręcznej mężczyzn, udowadniając, że będą się liczyć w tegorocznych rozgrywkach. Przed drużyną trudny mecz z KS Warszawianka. Bestie rozegrają go w sobotę w Białymstoku. Potrzebują 8 zawodnika – kibiców.
LodyPRL. Sezon pierwszy

Ponad 50 członków Spółdzielni Lodziarni Partnerskich i apetyt na więcej – tak najkrócej można podsumować pierwszy sezon działalności marki LodyPRL, która tego lata zadebiutowała na polskim rynku. Pojawiły się też nowe pomysły na kultywowanie dobrych kulinarnych tradycji z czasów słusznie minionych.